knoor Napisano 9 Marca 2020 Share Napisano 9 Marca 2020 ICM sprzedawany pod marką Modelist przywieziony z Białorusi. Generalnie jest to to samo co w przypadku ICMa z wyjątkiem ceny (dałem równowartość ok. 50 pln) i kalek - są strasznie grube. Sklada się fajnie, jedynie winylowe gąsienice trudno ułożyć tak, żeby jakoś wyglądały. Model prosto z pudełka, chipping pominąłem świadomie i tylko kurzyłem pigmentami żeby zobaczyć jaki będzie tego efekt. Do zrobienia w wolnej chwili został mi syf z wydechu, bo w dalszym ciągu eksperymentuję z różnymi metodami i jeszcze nie jestem ostatecznie przekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 10 Marca 2020 Share Napisano 10 Marca 2020 Całkiem całkiem. Tylko gąsienice kopią po oczach - górny bieg "wypukły ku górze" miejscami. To gumisie? Przydały by się okopcenia przy wydechach (jak W-2 przepalonym olejem nie pluje to znaczy że trzeba olej uzupełnić bo się zatrze), antena, belka do wyciągania z błota i liny holownicze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 10 Marca 2020 Autor Share Napisano 10 Marca 2020 Tak, gąsienice to zestawowe gumiaki, do tego sporo za długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 10 Marca 2020 Share Napisano 10 Marca 2020 Czym robione zakurzenia? Jakie kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 10 Marca 2020 Autor Share Napisano 10 Marca 2020 Baza to tamiya XF61 albo XF67, nie pamiętam już - a pod spodem czarny i biały (nie lubię typowej modulacji). Dot filter czy też biedronka robiona jasnym szarym, szarym i ciemnym brązowym, a na to na koniec pigment miga industrial city dirt (chyba tylko jeden używałem). Mało mam niestety fotek z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 11 Marca 2020 Share Napisano 11 Marca 2020 14 godzin temu, knoor napisał: industrial city dirt Wcierałeś tylko ten pigment, czy utrwalałeś czymś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 11 Marca 2020 Autor Share Napisano 11 Marca 2020 36 minut temu, mic43 napisał: Wcierałeś tylko ten pigment, czy utrwalałeś czymś? Nie, nie utrwalam ani farb olejnych ani pigmentów - moim zdaniem utrwalanie varnishem/fixerem powoduje, że efekty się "wypłaszczają" i wyglądają mniej ciekawie. Pigment wklepywałem okrągłym, dość szerokim, przyciętym pędzlem.Używam małych ilości pigmentu i robię to nad folią aluminiową, żeby to co pospada wykorzystać ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi