Usul Napisano 23 Marca 2020 Autor Share Napisano 23 Marca 2020 Ok, położyłem kolor na górną część samolotu i proszę o poradę - czy uważacie, że teraz jest ok, czy jeszcze powinienem bardziej przykryć preshading ? położyłem jakieś 6 cienkich, rozcieńczonych warstw i sam już nie wiem. Jaka jest Wasza opinia ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 24 Marca 2020 Share Napisano 24 Marca 2020 (edytowane) Tego Ci chyba nikt jednoznacznie nie powie. Tym bardziej na podstawie zdjęć. Zależy jaki efekt chcesz osiągnąć i czy jesteś zadowolony. Na dodatek, preshading to przecież nie wszystko. Możesz podkreślić światła nieco rozjaśnioną farbą a gdzie indziej ciemniejszą. Możesz użyć nieco innego odcienia tu czy tam. Dojdzie przecież lakier, wash, być może jakieś filtry... Lepiej mieć efekt wyjściowy nieco bardziej wyraźny, bo następne etapy go i tak osłabią. P.S. Ale tą widoczną linię łączenia połówek kadłuba za stanowiskiem strzelca to bym usunął. No i jest nieco gęsiej skórki na powierzchni. Jeśli widać gołym okiem a nie tylko w kamerze to bym przepolerował. Edytowane 24 Marca 2020 przez HKK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 24 Marca 2020 Autor Share Napisano 24 Marca 2020 4 minuty temu, HKK napisał: P.S. Ale tą widoczną linię łączenia połówek kadłuba za stanowiskiem strzelca to bym usunął. No i jest nieco gęsiej skórki na powierzchni. Jeśli widać gołym okiem a nie tylko w kamerze to bym przepolerował. Którą ? Bo według instrukcji ta linia ma być (wręcz się na samym końcu zatarła, to chciałem "dorzeźbić"). Dzięki za uwagi, rozjaśnienia na pewno porobię, ale spróbuję zróżnicować trochę panele.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 24 Marca 2020 Share Napisano 24 Marca 2020 2 minuty temu, Usul napisał: Którą ? Bo według instrukcji ta linia ma być (wręcz się na samym końcu zatarła, to chciałem "dorzeźbić"). Jeśli to technologiczny podział blach, to odwołuję. Aż tak bardzo w konstrukcję Łosia nie wnikałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 24 Marca 2020 Share Napisano 24 Marca 2020 https://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=3&t=82383&start=225 Tam tej linii nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 24 Marca 2020 Autor Share Napisano 24 Marca 2020 14 minut temu, HKK napisał: https://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=3&t=82383&start=225 Tam tej linii nie widać. Ok, to mnie przekonuje, poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 1 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2021 (edytowane) Dobra, po paru błędach (spieprzyłem oszklenie i klapy luków bombowych, sklejone tak, że już nie dało się poprawić plus trochę mniejszych błędów) model poszedł w odstawkę. I jakoś ostatnio, po ponad roku odkopałem go i postanowiłem skończyć. Co udało mi się poprawić to poprawiłem. Zrobiłem w tym modelu trochę błędów, które sądzę, że teraz bym uniknął (co jest w sumie fajnym uczuciem). Podsumowując zestaw uważam za świetny, ale na pewno nieprosty. Na tą chwilę wygląda tak i w takiej postaci wędruje do półeczki. Dziękuję wszystkim za wsparcie, uwagi i obserwowanie Edytowane 1 Czerwca 2021 przez Usul 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi