Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ok, położyłem kolor na górną część samolotu i proszę o poradę - czy uważacie, że teraz jest ok, czy jeszcze powinienem bardziej przykryć preshading ? położyłem jakieś 6 cienkich, rozcieńczonych warstw i sam już nie wiem. Jaka jest Wasza opinia ?

los-khaki-1.jpg

los-khaki-2.jpg

los-khaki-3.jpg

• Like 1
Napisano (edytowane)

Tego Ci chyba nikt jednoznacznie nie powie. Tym bardziej na podstawie zdjęć. Zależy jaki efekt chcesz osiągnąć i czy jesteś zadowolony. Na dodatek, preshading to przecież nie wszystko. Możesz podkreślić światła nieco rozjaśnioną farbą a gdzie indziej ciemniejszą. Możesz użyć nieco innego odcienia tu czy tam. Dojdzie przecież lakier, wash, być może jakieś filtry... Lepiej mieć efekt wyjściowy nieco bardziej wyraźny, bo następne etapy go i tak osłabią.

P.S. Ale tą widoczną linię łączenia połówek kadłuba za stanowiskiem strzelca to bym usunął. No i jest nieco gęsiej skórki na powierzchni. Jeśli widać gołym okiem a nie tylko w kamerze to bym przepolerował.

Edytowane przez HKK
  • Thanks 1
Napisano
4 minuty temu, HKK napisał:

P.S. Ale tą widoczną linię łączenia połówek kadłuba za stanowiskiem strzelca to bym usunął. No i jest nieco gęsiej skórki na powierzchni. Jeśli widać gołym okiem a nie tylko w kamerze to bym przepolerował.

Którą ? Bo według instrukcji ta linia ma być (wręcz się na samym końcu zatarła, to chciałem "dorzeźbić").

Dzięki za uwagi, rozjaśnienia na pewno porobię, ale spróbuję zróżnicować trochę panele..

Napisano
2 minuty temu, Usul napisał:

Którą ? Bo według instrukcji ta linia ma być (wręcz się na samym końcu zatarła, to chciałem "dorzeźbić").

Jeśli to technologiczny podział blach, to odwołuję. Aż tak bardzo w konstrukcję Łosia nie wnikałem.

• Like 1
  • 1 year later...
Napisano (edytowane)

Dobra, po paru błędach (spieprzyłem oszklenie i klapy luków bombowych, sklejone tak, że już nie dało się poprawić plus trochę mniejszych błędów) model poszedł w odstawkę. I jakoś ostatnio, po ponad roku odkopałem go i postanowiłem skończyć. Co udało mi się poprawić  to poprawiłem. Zrobiłem w tym modelu trochę błędów, które sądzę, że teraz bym uniknął (co jest w sumie fajnym uczuciem). 

Podsumowując zestaw uważam za świetny, ale na pewno nieprosty. Na tą chwilę wygląda tak i w takiej postaci wędruje do półeczki. Dziękuję wszystkim za wsparcie, uwagi i obserwowanie 🙂

galeria-1.jpg

galeria-2.jpg

galeria-3.jpg

galeria-4.jpg

galeria-5.jpg

Edytowane przez Usul
  • Like 6