Thalgonis Napisano 20 Marca 2020 Napisano 20 Marca 2020 Chciałoby się powiedzieć, że to KORONKowa robota, ale dupa, tak dobrze nie ma Sd.Kfz.138 „Marder III” Ausf. M (Hobby Boss, 1:35) Niszczyciel czołgów, którego ostatni wariant - czyli Marder III - był oparty na Geschützwagen 38 (t) Ausf. M, pojazd zaprojektowany specjalnie do użycia z bronią samobieżną, uzbrojony w działo przeciwpancerne Pak 40 75 mm. Stanowił znaczącą poprawę w stosunku do poprzednich modeli, z jego niższą sylwetką, pochyłym pancerzem i znacznie bardziej funkcjonalnym przedziałem bojowym. W tym wariancie silnik został przeniesiony z tyłu na środek między kierowcą a resztą załogi. Poprawiło to zdecydowanie rozłożenie środka ciężkości pojazdu, co znacznie poprawiło możliwości manewrowe całego działa. W przeciwieństwie do poprzednich dwóch wersji, w Marderze IlI przedział bojowy został zamknięty z tyłu, chroniąc załogę do ich połowy. W poprzednich wariantach obsługa była mocno narażona na koniec kariery w wojsku ;-) . Mógł przewozić tylko 27 sztuk amunicji. Port karabinu maszynowego z przodu został wyeliminowany w Ausf. M na korzyść MG 34 lub MG 42 przewożonych przez załogę. 1 Cytuj
Slawek_26869 Napisano 20 Marca 2020 Napisano 20 Marca 2020 Co prawda nie moja bajka, ale się podoba w ewentualną merytorykę nie bedę się wdawał bo się nie znam 1 Cytuj
Rack Napisano 20 Marca 2020 Napisano 20 Marca 2020 Fajny, podoba mi się, szczególnie kamo . Mam wątpliwości tylko do hamulca wylotowego. Czy nie jest aby wklejony "pionowo"?. Przydałoby się pocieniować troszkę końcówkę rury wydechowej i ją okopcić. Lewituje też gąsienica z tyłu po prawej. Ale to są szczegóły. Cytuj
zipster Napisano 21 Marca 2020 Napisano 21 Marca 2020 Malowanie ładne, ale ten hamulec jak kolega Rack zauważył przekręcony o 90 stopni, strzelający w taki sposób będzie wzbijal słup dymu do góry i.. We własny pojazd Cytuj
Thalgonis Napisano 21 Marca 2020 Autor Napisano 21 Marca 2020 Jest źle wklejona - zauważyłem za późno i już tego nie poprawię... posypuję głowę rdzawym pigmentem Cytuj
zipster Napisano 21 Marca 2020 Napisano 21 Marca 2020 E tam, upierdziel zaraz za hamulcem wylotowym, przeklej, uwal ciemnym pigmentem jako gazy wylotowe i będzie git Cytuj
Thalgonis Napisano 21 Marca 2020 Autor Napisano 21 Marca 2020 Ale lufa jest metalowa, mam piłować jak Gustlik? Ale właściwie masz rację - te CA to tak naprawdę słabiutko trzymają... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi