RH Napisano 8 Maja 2020 Napisano 8 Maja 2020 Oto najnowsze dzieło z Krakowskiej Wytworni Nie ukrywam że poza samolotami Iwś kręcą mnie szczególnie nietypowe i dziwaczne pojazdy .Postanowiłem że sklecę parę takich odmieńców ,jednym z nich jest tytułowy Vickers z Hobby Boss 1:35 1 Cytuj
martinello Napisano 8 Maja 2020 Napisano 8 Maja 2020 (edytowane) Pytania : 1) czym malowałeś - bo powinno być "deep bronze green" ? 2) jak z dopasowaniem gąsienic - bo w moim modelu (mam Mk.I) zatrzymałem się na napinaczach - trzeba zrobić je (chyba) ruchome, żeby po złożeniu gąsienic odpowiednio naciągnąć ich bieg... ? ... z lewej strony pofalowała Ci się gąsienica. 3) użyłeś jakichś aftermarketów ? - bo kojarzę tylko lufy do armaty i k-emów z Abera Edytowane 8 Maja 2020 przez martinello Cytuj
M.A.V. Napisano 8 Maja 2020 Napisano 8 Maja 2020 Ciekawa konstrukcja, szczególnie te boczne ckmy Wrzuć jeszcze kilka zdjęć z lepszym światłem bo te bardzo ciemne i słabo widać Cytuj
RH Napisano 9 Maja 2020 Autor Napisano 9 Maja 2020 W dniu 8.05.2020 o 12:53, martinello napisał: Pytania : 1) czym malowałeś - bo powinno być "deep bronze green" ? 2) jak z dopasowaniem gąsienic - bo w moim modelu (mam Mk.I) zatrzymałem się na napinaczach - trzeba zrobić je (chyba) ruchome, żeby po złożeniu gąsienic odpowiednio naciągnąć ich bieg... ? ... z lewej strony pofalowała Ci się gąsienica. 3) użyłeś jakichś aftermarketów ? - bo kojarzę tylko lufy do armaty i k-emów z Abera Model prosto z pudla ,malowałem brytyjski dark green z zestawu Valejo bralem wzór z muzealnej maszyny .A gąsienice jakoś mi sie udalo zlożyć ,ot taki fuks że pasowały (sklejałem je w dwóch kawałkach aby przykleić bez problemów po palowaniu Cytuj
martinello Napisano 10 Maja 2020 Napisano 10 Maja 2020 Szkoda, że nie robiłeś warsztatu - chętnie popatrzyłbym jak rozwiązujesz niektóre problemy związane z budową... A lepsze zdjęcia to na pewno by się przydały Cytuj
martinello Napisano 12 Maja 2020 Napisano 12 Maja 2020 (edytowane) Przepraszam za zaśmiecanie wątku - ale od ostatniego wpisu "zrobiłem" podwozie w moim modelu - myślę, że jedyna możliwość równego ułożenia gąsek to zostawienie przesuwanej osi koła napinającego i przyklejenie jej po ułożeniu ogniw. Nie jest to łatwe, ale wykonalne Edytowane 12 Maja 2020 przez martinello 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi