RH Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 Oto najnowsze dzieło z Krakowskiej Wytworni Nie ukrywam że poza samolotami Iwś kręcą mnie szczególnie nietypowe i dziwaczne pojazdy .Postanowiłem że sklecę parę takich odmieńców ,jednym z nich jest tytułowy Vickers z Hobby Boss 1:35 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 (edited) Pytania : 1) czym malowałeś - bo powinno być "deep bronze green" ? 2) jak z dopasowaniem gąsienic - bo w moim modelu (mam Mk.I) zatrzymałem się na napinaczach - trzeba zrobić je (chyba) ruchome, żeby po złożeniu gąsienic odpowiednio naciągnąć ich bieg... ? ... z lewej strony pofalowała Ci się gąsienica. 3) użyłeś jakichś aftermarketów ? - bo kojarzę tylko lufy do armaty i k-emów z Abera Edited May 8, 2020 by martinello Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 Ciekawa konstrukcja, szczególnie te boczne ckmy Wrzuć jeszcze kilka zdjęć z lepszym światłem bo te bardzo ciemne i słabo widać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RH Posted May 9, 2020 Author Share Posted May 9, 2020 W dniu 8.05.2020 o 12:53, martinello napisał: Pytania : 1) czym malowałeś - bo powinno być "deep bronze green" ? 2) jak z dopasowaniem gąsienic - bo w moim modelu (mam Mk.I) zatrzymałem się na napinaczach - trzeba zrobić je (chyba) ruchome, żeby po złożeniu gąsienic odpowiednio naciągnąć ich bieg... ? ... z lewej strony pofalowała Ci się gąsienica. 3) użyłeś jakichś aftermarketów ? - bo kojarzę tylko lufy do armaty i k-emów z Abera Model prosto z pudla ,malowałem brytyjski dark green z zestawu Valejo bralem wzór z muzealnej maszyny .A gąsienice jakoś mi sie udalo zlożyć ,ot taki fuks że pasowały (sklejałem je w dwóch kawałkach aby przykleić bez problemów po palowaniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 Szkoda, że nie robiłeś warsztatu - chętnie popatrzyłbym jak rozwiązujesz niektóre problemy związane z budową... A lepsze zdjęcia to na pewno by się przydały Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 (edited) Przepraszam za zaśmiecanie wątku - ale od ostatniego wpisu "zrobiłem" podwozie w moim modelu - myślę, że jedyna możliwość równego ułożenia gąsek to zostawienie przesuwanej osi koła napinającego i przyklejenie jej po ułożeniu ogniw. Nie jest to łatwe, ale wykonalne Edited May 12, 2020 by martinello 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts