RH Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Oto najnowsze dzieło z Krakowskiej Wytworni Nie ukrywam że poza samolotami Iwś kręcą mnie szczególnie nietypowe i dziwaczne pojazdy .Postanowiłem że sklecę parę takich odmieńców ,jednym z nich jest tytułowy Vickers z Hobby Boss 1:35 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 (edytowane) Pytania : 1) czym malowałeś - bo powinno być "deep bronze green" ? 2) jak z dopasowaniem gąsienic - bo w moim modelu (mam Mk.I) zatrzymałem się na napinaczach - trzeba zrobić je (chyba) ruchome, żeby po złożeniu gąsienic odpowiednio naciągnąć ich bieg... ? ... z lewej strony pofalowała Ci się gąsienica. 3) użyłeś jakichś aftermarketów ? - bo kojarzę tylko lufy do armaty i k-emów z Abera Edytowane 8 Maja 2020 przez martinello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Ciekawa konstrukcja, szczególnie te boczne ckmy Wrzuć jeszcze kilka zdjęć z lepszym światłem bo te bardzo ciemne i słabo widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 9 Maja 2020 Autor Share Napisano 9 Maja 2020 W dniu 8.05.2020 o 12:53, martinello napisał: Pytania : 1) czym malowałeś - bo powinno być "deep bronze green" ? 2) jak z dopasowaniem gąsienic - bo w moim modelu (mam Mk.I) zatrzymałem się na napinaczach - trzeba zrobić je (chyba) ruchome, żeby po złożeniu gąsienic odpowiednio naciągnąć ich bieg... ? ... z lewej strony pofalowała Ci się gąsienica. 3) użyłeś jakichś aftermarketów ? - bo kojarzę tylko lufy do armaty i k-emów z Abera Model prosto z pudla ,malowałem brytyjski dark green z zestawu Valejo bralem wzór z muzealnej maszyny .A gąsienice jakoś mi sie udalo zlożyć ,ot taki fuks że pasowały (sklejałem je w dwóch kawałkach aby przykleić bez problemów po palowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 Szkoda, że nie robiłeś warsztatu - chętnie popatrzyłbym jak rozwiązujesz niektóre problemy związane z budową... A lepsze zdjęcia to na pewno by się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 (edytowane) Przepraszam za zaśmiecanie wątku - ale od ostatniego wpisu "zrobiłem" podwozie w moim modelu - myślę, że jedyna możliwość równego ułożenia gąsek to zostawienie przesuwanej osi koła napinającego i przyklejenie jej po ułożeniu ogniw. Nie jest to łatwe, ale wykonalne Edytowane 12 Maja 2020 przez martinello 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi