barszczo Napisano 29 Maja 2020 Autor Share Napisano 29 Maja 2020 Maskowany na Patafix wg. zdjęć i malowania tego egzemplarza z wydawnictwa Kagero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 30 Maja 2020 Share Napisano 30 Maja 2020 @barszczo cieniowales coś przed kolorem, jakiś preshading? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Maja 2020 Autor Share Napisano 30 Maja 2020 U mnie standardowo black basing. Całość na czarno, a potem zabawy z aerografem w esy floresy. Zajrzyj do mojego wątku z budowy Sea Hurricane, tam wrzuciłem zdjęcie spodu w trakcie malowania. Tymczasem model dostał połysk Tamiya X22. Mix kalek do położenia, znaki z zestawu, reszta z Kagero: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2020 I położone. Z kalkami szybka akcja bo nakładałem tylko same znaki. Podczas przemalowywania samolotu, napisy eksploatacyjne zazwyczaj znikały: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2020 Jakoś delikatnie tracę zapał... Początki zabawy w brudzenie, nie będę szalał. Maszyny na zdjęciach są dość czyste: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 7 Czerwca 2020 Share Napisano 7 Czerwca 2020 Fajnie wygląda w tym jasnym malowaniu, mój wydaje się strasznie ponury. Zobaczymy jak dojda kalki i trochę go po odrapuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2020 (edytowane) Już bliżej niż dalej. Dołożone trochę brudu i zacieków, a na koniec mat. Teraz czas na obicia i przetarcia: Edytowane 10 Czerwca 2020 przez barszczo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 11 Czerwca 2020 Share Napisano 11 Czerwca 2020 Zrób dokładne zdjęcia z tych przetarć bo ja będę robił pierwszy raz, kupiłem już cały zestaw kredek 36 kolorów, ale w miejscach gdzie wchodzi się do kokpitu planuje też dać łaty aluminiowe ,nie wiem jeszcze jak się za to zabrać,ale może znajdę filmy, widziałem do tej pory takie gdzie malowało się aluminium,potem kolor i później wydrapywalo. Ja już kolor mam więc na niego muszę jakieś plamki aluminiowe ręcznie nanieść. Jak masz jakiś sposób na takie położenie aluminiowych wydrapanek, daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2020 Kończymy zabawę, jeszcze trochę pigmentów, wkleić drobnicę i finito: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2020 I to by było na tyle, galeria jutro: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 Nie matowisz go? Te otarcia na skrzydle to tylko kredki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2020 Jest lekki półmat, obicia tylko kredkowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 Fajny model wyszedł w tym, malowaniu, dziś ja kredkuję swojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2020 Zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi