asc_driver Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) Mój nowy nabytek Już dawno miałem ochotę na ten zestaw i w końcu jest. Nie będę go robił z kalkami. Planowane zabiegi: -dorobienie drugiej strony ramy -okablowanie (tu mam prośbę do Was gdyż potrzebuję zdjęć jak lecą kable,jak coś macie to wklejajcie linki będę bardzo wdzieczny -odcięcie tylnych owiewek od kabiny -drugi zbiornik paliwa i to by było na tyle Edytowane 15 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Planujesz go jakoś pomalować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 10 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2008 odnośnie malowania to cały czas się zastanawiam ewentualne kolory to czerwona rama i czarno -srebna kabina lub czerwona srebna kabina a rama szara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Witaj. Będę oglądał tą relację z ciekawością . A odnośnie okablowania. Poszukaj w dziale WALKAROUND tam Kolega Tornado zamieszczał zdjęcia Daf-ika . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 10 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2008 zdjęcia zrobione przez kolegę Tornado na pewno się przydadzą ale nie widać jak kable są w ramie bo to mnie najbardziej interesuje a oto fotka poglądowa co już wykonałem przy dafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam . Również jak koledzy będę oglądał,śledził twoją relacja.Ja bym co do kolorów wybrał czerwono - srebne jakoś lepiej mi się widzi, ale to tylko taka moja mała propozycja. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Cześć!! Ja też mam ten model i powiem że nie miałem problemów przy sklejaniu ani przy kalkomaniach które po naklejeniu wyglądają makabrycznie imponująco. Szkoda tylko tych kalek jeśli nie chcesz ich użyć. Kolor, podobnie jak eKrystian wybrałbym czerwono srebrny bo wydaje się być, że tak powiem "wypasisty". Decyzja należy do Ciebie kolego także powodzenia i mam nadzieję że wszystko wyjdzie elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 A może wykonał byś zestaw w jakichś barwach firmowych, np Orlena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 A ja co do cysterny to malowanie proponuje takie: Wiadomo, ta jest okrągła a cysta drivera jajowata ale pomysl o takim czymś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 13 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2008 nowe fotki z postępu prac .jak sie okazało doszło jeszcze zrobienie środka kabiny i przerobienie na dwa łóżka. Do końcowego efektu jeszcze brakuje ale daje fotki pierwsze kabelki I faza dotartego zbiornika środek mile widziane uwagi gdyż pierwszy raz wykonuje tak pracochłonne czynności w modelach tak poza tematem może ktoś mi powiedzieć co to za ciężarówka http://www.rlm.at/galerie/993/moson08p_32.900x600.jpg ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 24 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2008 sorry za post pod postem czasu za wiele nie ma i teraz prace idę bardzo powoli. Jako że maja być 2 zbiorniki trzeba było zmodyfikować mocowanie zbiorników powietrza żeby wszystko pasowało jedna skromna fotka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 25 Kwietnia 2008 Share Napisano 25 Kwietnia 2008 Skróć kolego piasty w tylnich kołach. Ogułem Przeróbki idą Ci nieźle. Tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 bylo trochę wolnego czasu wiec prace na dafem ruszyły pomału ale zawsze do przodu kabinka dostała pierwsza warstwę czarnego matu, fotele dostały pasy i a wnętrze niby gotowe ale jakoś takie proste moze ktos daj jakiś pomysł bo ja nie bardzo wiem co jeszcze można dorobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Ja temu DAFikowi dałbym jakiś miły kolorek na ściany, deske rozdzielczą pomalowałbym na jakiś szary, brązowe fotele a na łóżko zrobiłbym jakąś poduchę i pościel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 pościel Raczej śpiwór. Jest praktyczniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 pościel Raczej śpiwór. Jest praktyczniejszy. Obojętnie co!!!!! Chodzi mi o ''rzecz'' pod czym się śpi lub śpi się w tej ''rzeczy'' zal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 lub śpi się w tej ''rzeczy'' zal... Mr. Green O tak , ten proceder u kierowców jest częściej praktykowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 lub śpi się w tej ''rzeczy'' zal... Mr. Green O tak , ten proceder u kierowców jest częściej praktykowany. A to ja myślę, że ten "proceder" zastosujesz w swoim MANie F2000, może pojde w Twoje slady (w Twoje wykonanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Myślę nad jakimś czymś na łóżeczko, no chyba że je zasłonie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 26 Maja 2008 Autor Share Napisano 26 Maja 2008 po dłuższej przerwie w końcu coś zrobilem przy dafiku a mianowicie dodatkowy zbiornik jest odpowiednich rozmiarów i dobrze wyszlifowany a i rama juz gotowa zostało poprowadzić tylko przewody od zbiorników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 28 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2008 taki mały update sorry za jakość zdjęć ale nie mam na razie aparatu został mi tylko SE k550 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 Narazie wszystko ładnie wygląda Będziesz lakierował kabinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 15 Lipca 2008 Autor Share Napisano 15 Lipca 2008 wczorajszy dzień wniósł sporo do dafa rama czeka tylko na zbiorniki a nadkola wystarczy przykleić Będziesz lakierował kabinę Question oczywiście, myślę że jutro ją polakieruje. fotki (przepraszam za jakość ale pogoda nie sprzyja w lublinie, a i czego można sie spodziewać pod telefonie ) odnośnie naczepy to plany sie trochę zmieniły gdyż nie będzie do dafa tylko do następnego projektu volva, które spokojnie sobie czeka aż skończę dała i bmw i takie pytanie do kolegów chciałbym zrobić polskie blachy ale nie mam bladego pojęcia jak pozdrawiam asc_driver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnes Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 http://www.forum.moto-portal.pl/viewtopic.php?t=12253 wejdź tu!! Pozdrawiam magnes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 (przepraszam za jakość ale pogoda nie sprzyja w lublinie, a i czego można sie spodziewać pod telefonie) zależy po jakim telefonie A model narazie bardzo fajnie oby tak dalej. Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi