Skocz do zawartości

Schwerer Wehrmachtsschlepper 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Właśnie przed momentem ukończyłem prace nad niemieckim sWS-em. Głównym tematem miałby być pigmenty, którymi to w różnych formach potraktowałem układ jezdny pojadu...

I teraz zastanawiam się nad ładunkiem...

opcja 1:

Flak 43 na środku paki i jakieś drobne skrzyneczki.

opcja 2:

Na przedniej ( zaraz za kabiną) części paki - niemiecka kuchnia polowa... z tyłu kosze z żywnością oraz 2 duże drewniane koła od wózka z kuchni polowej oraz figurka grubego kucharza.

Także proszę o taką małą radę co wybrać...

th_sws8.jpgth_sws7.jpgth_sws6.jpg

th_sws5.jpgth_sws4.jpgth_sws3.jpg

th_sws2.jpgth_sws1.jpg

A to fotki oświetlone przysłoniętym halogenem:

th_ss4.jpgth_ss3.jpgth_ss2.jpg

th_ss1.jpg

Pozdrawiam

Przemo

Napisano
opcja 1:

Flak 43 na środku paki i jakieś drobne skrzyneczki.

Wglądała by ciekawie...

opcja 2:

Na przedniej ( zaraz za kabiną) części paki - niemiecka kuchnia polowa... z tyłu kosze z żywnością oraz 2 duże drewniane koła od wózka z kuchni polowej oraz figurka grubego kucharza.

Heheheh, pierwszy taki projekt na forum...

Napisano

Zastanawiałem się też budując swojego SWS ale jeśli chcesz budować go z Fliegerabwehrkanone 43 to pojazd ten nosił kamuflaż, a jak widzę ty już model jako taki omalowałeś, więc opcja 1 odpada. Zostaje opcja dwa i ta zaproponowana przez Ciebie wydaje się o wiele ciekawsza niż FlaK 43.

Napisano

Dokładnie, opcja nr 2 jest bardzo oryginalna i ciekawa. Chyba nie było na tym forum takiego rozwiązania. A więc do roboty

Pzdr

Napisano

Hej!

Mam gdzies zdjecia projektu wedlug pierwszego scenariusza. Tylko, ze pojazd stal na wagonie kolejowym.

Druga opcja jest bardzo oryginalna - takiego czegos jeszcze nie bylo. Dlatego musi sie tu pojawic A sam sWS - jak dla mnie bomba.

Napisano

Przemo1CK proszę tu masz fotkę SWS z Fliegerabwehrkanone 43 i jak widać ma kamo na sobie. Model ten był wykonywany na łamach czasopisma Tamiya Model Magazine. Tam autor zbudował takiego jak na fotce, tyle że umiejscowił go na platformie o ktorej wspomniał kolega Marudek.

KLIKNIJ TU

PS Poszukam tego numeru, u mnie na strychu ale nie obiecuję, że znajdę...

Napisano

Sws super fajne ślady eksploatacji ja bym wybrał flaka ale wybór nalezy do ciebie

Widziałem twoje ople czy zrobiłeś model z flakiem jakimś innym oprócz tego poczwórnego