BOMI21 Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Przymierzam się do tematu Su-7 BKŁ w skali 1:72. Modelsvit nie ma takiej wersji w ofercie, ale jest BMK, która na pierwszy rzut oka jest możliwie bliska, ze względu na obecność ogona z zasobnikiem na spadochrony hamujące. Z różnic o których wiem brakuje jeszcze płóz przy goleniach podwozia głównego. Wydaje mi się też że skrzydła są wzmocnione przy wnękach podwozia. Jakie są jeszcze różnice które należy wziąć pod uwagę? Czy w zasadzie możliwe jest przerobienie BMK na BKŁ? Dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrpas Napisano 20 Maja 2020 Share Napisano 20 Maja 2020 Popatrz na kształt wnęk podwozia głównego oraz pokryw zamykajacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 23 Maja 2020 Share Napisano 23 Maja 2020 (edytowane) Tak dookoła - nawet nie wiedziałem, że w 1971 polski MiG-21 zestrzelił czeskiego Su-7 BKŁ Wychodzi na to, że Su-7 BKM to w zasadzie BKŁ tyle, że ze zwykłym podwoziem - stąd różnice w jego obrębie (same koła, klapy itp) Z zewnątrz są w zasadzie takie same. Wewnątrz w BKM wywalono osprzęt do zrzutu bomb atomowych - to w zasadzie jedyna wyraźna różnica Edytowane 23 Maja 2020 przez thor_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 (edytowane) Jest możliwe.Na lotnisku AO w Nowej Wsi pod Opolem stoi 926, zakładam że go oglądałeś nie raz.Praktyczne różnice to wybrzuszenie osłon MLG oraz związane z tym dodane owiewki na skrzydle przy komorze MLG . I tyle z zewnatrz. Tu masz wszystko http://www.primeportal.net/hangar/vojta_micek/su-7bkl/ Edytowane 24 Maja 2020 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi