michal78 Napisano 29 Maja 2020 Share Napisano 29 Maja 2020 Mój szósty model w skali 1/144. Ma sporo niedociągnięć ale i tak jestem z niego bardziej zadowolony niż z poprzednich (rozszerzyłem nieco wachlarz technik, chociaż nie wszystko wyszło) Z washa na skrzydłach nawet jestem zadowolony, niestety na kadłubie już nie udało mi się tego powtórzyć gdyż po malowaniu i pierwszym lakierowaniu linie podziału stały się tutaj zbyt słabe by mógł się osadzić. Postanowiłem w tym miejscu zamiast tego dać więcej cieniowania i to wyszło słabo, zwłaszcza w górnej części kadłuba na fragmentach w kolorze piaskowym (efekt może bardziej pasowałby do wraka niż samolotu w służbie czynnej)., ale ta technikę w przeciwieństwie do washa zastosowałem pierwszy raz w życiu. Jest więc wash na skrzydłach i ogonie oraz cieniowanie na kadłubie. Poza tym jest to pierwszy model na którym zastosowałem obicia (gąbeczka), fajnie się to robi ale chyba trochę przegiąłem z ilością na skrzydłach, silnikach i przy włazie Wskazówki mile widziane za krytykę się nie obrażam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Maja 2020 Share Napisano 29 Maja 2020 ładny trochę te obicia zbyt wielkie (gabarytowo) ale 1:144 to bardzo wymagająca skala. Ważne że przy każdym nowym modelu experymentujesz bo tak się człowiek najlepiej uczy i najszybciej zdobywa doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 29 Maja 2020 Share Napisano 29 Maja 2020 Każdy model w 1/144 cieszy Jednakże, jakby powiedział Dumbledore, na tym etapie kariery modelarskiej na Twoim miejscu skupiłbym się na podstawie. Czystym, poprawnym sklejeniu modelu. Na dodatkowe czynności "upiększające" przyjdzie czas Choć sam wiem, że pokus jest tak wiele, że trudno się im oprzeć. Powodzenia i przyjemności w modelowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 30 Maja 2020 Autor Share Napisano 30 Maja 2020 Wiem że obicia są przesadzone. Cóż, powiedzmy że jest to ac-47 który wrócił do bazy po bardzo silnym ostrzale wietkongu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi