Michaello Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam Przedstawiam mój 3 model jednak od pozostałych różni się tym że to pojazd a nie samolot. W modelu po raz pierwszy zastosowałem wash jednak miałem tylko siene paloną i model wyszedł trochę jak gdyby zardzewiały. Próbowałem również suchego pędzla ale jakoś nie wychodził I to by było na tyle Proszę o opinie i te pozytywne i negatywne(tych z pewnością będzie więcej) i jeśli można to powiedzcie co robić aby zapobiec błędom jakie znajdziecie na modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Tego washu warto by jeszcze trochę zmyć z wieży i będzie w sam raz. Przeraźliwie się świeci - czas prysnąć matowym lakierem. No i czemu te gąski tak lewitują? Coś jest nie tak... Wg mnie stan ukończenia modelu - 75% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Trzeci model z brudzingiem, washem to już jakiś sukces . Z tego co widzę jest schludnie sklejony i tak trzymaj. Następnym razem lepiej nie rób takiego washa. Jakiś ciemny brąz będzie z pewnością lepszy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaello Napisano 13 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Z tymi gąskami to jeszcze spróbuje coś zrobić, a jeśli chodzi o świecenie się modelu to nie wiem dlaczego tak się dzieje. Dostał chyba ze trzy warstwy matowego a nadal się świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Mógłbyś staranniej przyklejać kalki, ponieważ niektóre są lekko przekrzywione, oczywiście nie każę Ci ich mierzyć z linijką (choć to też się przyda ), ale żebyś bardziej zwracał uwagę na przyklejanie napisów i numerów w jednej prostej linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 jeśli można to powiedzcie co robić aby zapobiec błędom jakie znajdziecie na modelu.Przede wszystkim czytać forum i nie ufać do końca instrukcjom sklejania. Bo jest tu na forum relacja z budowy tego samego modelu, co Twój i jest w niej nawet oryginalne zdjęcie tego pojazdu, na którym widać, że nie miał on dodatkowego zbiornika z tyłu, a miał hak i łopatę, o których Italeri nawet nie wspomina. viewtopic.php?p=37690 Z tymi gąskami to jeszcze spróbuje coś zrobićJa w swoim Crusaderze przykleiłem je do górnych części kół, przy pomocy Super Glue. Ten wash to faktycznie jak rdza wygląda. Podobają mi się natomiast zabrudzenia na przodzie i tyle kadłuba. Z tego, co widać, to położenie gwiazdy na wieży też ładnie Ci wyszło. Tylko dlaczego nie pomalowałeś reflektorów i bandaży na kołach napinających? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaello Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Dzięki za oponie i porady A jeśli chodzi o przeoczenia to nie mam nic na swoje usprawiedliwienie ale postaram się zwracać większą uwagę na szczegóły przy następnym modelu. Lamp nie pomalowałem bo nie wiem jak a jeśli chodzi o bandaże na kołach to... co to wogle jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Lamp nie pomalowałem bo nie wiem jak Maluje się je normalnie jak wszystko inne. Bierzesz najmniejszy pędzelek jaki masz, srebrną farbkę i malujesz. a jeśli chodzi o bandaże na kołach to... co to wogle jest? To jest ta gumowa część, która opasuje koła. W kołach jezdnych (tych dużych z dziurkami) pomalowałeś je, a w napinających (te małe z przodu) już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaello Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Chodzi o tą czarną obwódkę która jest na innych kołach? Bo nie do końca rozumiem. Ostatnie(to duże koło z dziurkami) i to pierwsze(małe) są pomalowane tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Chodzi o tą czarną obwódkę która jest na innych kołach? Tak, przednie koło napinające też powinno mieć taką "czarną obwódkę" jak inne koła. Generalnie model spox, to co należy poprawić napisali poprzednicy. Przede wszystkim te gąski, przyklej je na super glue. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaello Napisano 15 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2008 To teraz już wszystko rozumiem. Dzięki za wytłumaczenie i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Pamiętaj żeby prosto kłaść kalki... A szczególnie napisy i numery identyfikacyjne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaello Napisano 15 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Te kalki to naprawdę aż tak krzywo? na przyszłość będę się bardziej przyglądał(czyt. stosował linijkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 na przyszłość będę się bardziej przyglądał(czyt. stosował linijkę) E tam, bez przesady po prostu zobacz sobie tak z pół metra czy prosto i ewentualnie popraw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaello Napisano 15 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Problem tym, że patrzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Radzę się przejść do okulisty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Achilles Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 JA NATOMIAST MAM ZASTRZEŻENIE CO DO OZNACZEŃ WIEM ŻE DAŁEŚ DECALSY Z ZESTAWU . BAŁE 77 NA CZERWONO NIEBIESKIM POLU - JEST TO PÓŁK NISZCZYCIELI CZOŁGÓW ACHILLES II C 17pdr.gun. italeri błędnie to zrobiła w CRUSDERY AA były wyposżone tylko półki pancerne białe 51,52,53-na czerwonym polu i tylko do grudnia 1944R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 1. Nie krzycz 2. Pisz poprawnie 3. Nie odkopuj wszystkich tematów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 lewitujące gąski, niepomalowany bandaż na kole napinającym ostro rażą ale jak na 3 model to mi się podoba bardzo. Fajnie Ci zakurzenie wyszło. jeszcze jedno: ocb? widzę gwiazdy na wieży oraz znaczek PL :P nie nakłada się wszystkich kalek po kolei tylko część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Gwiazdę nosiły wszystkie pojazdy aliantów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi