toled Napisano 20 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2020 2 godziny temu, DarkWing napisał: Aaa... zresztą, niech sobie maluje czym chce Tak też niewątpliwie zrobię Te fotele są bardzo płytkie, ciężko coś w nie sensownie zapuścić, ale próbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 2 godziny temu, toled napisał: Tak też niewątpliwie zrobię Te fotele są bardzo płytkie, ciężko coś w nie sensownie zapuścić, ale próbuję. Sensownie to pędzelek nasączony mocno rozszerzoną czarną emalią . Dotknij końcówką pędzla w linię podziału żeby poszło w zagłębienie . Tam gdzie zbierze się nadmiar dotknij suchym pędzlem a pędzel wciągnie naddatek . I wot wsio jak gawarili tawariszcze. Czy jakoś takoś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2020 Wash gdzieś tam sobie schnie, a chromowane części DSa zażywają kąpieli odprężających (chociaż pewnie potem będę klnął przy nakładaniu Alclada) A w międzyczasie zajmuje się mega trudnym podwoziem, ma jakieś 4 elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2020 (edytowane) Dzisiaj podłubałem przy silniku, kilka przewodów dodane, musiałem zwaloryzować zbiornik płynu od pneumatyki. Do tego dojdzie jeszcze osłona chłodnicy i koło zapasowe. Po założeniu maski tradycyjnie mało będzie widać. Plany na kolejne dni - ogarnąć podsufitkę, materiałową osłonę wewnątrz maski, składać przednie oświetlenie i robić chromy. Edytowane 21 Czerwca 2020 przez toled Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 23 minuty temu, toled napisał: Dzisiaj podłubałem przy silniku, kilka przewodów dodane, musiałem zwaloryzować zbiornik płynu od pneumatyki. Do tego dojdzie jeszcze osłona chłodnicy i koło zapasowe. Po założeniu maski tradycyjnie mało będzie widać. Plany na kolejne dni - ogarnąć podsufitkę, materiałową osłonę wewnątrz maski, składać przednie oświetlenie i robić chromy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2020 36 minut temu, cayman napisał: Chłop z wrażenia aż zapomniał cokolwiek napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Już dopisuję. "Nie musiałem zwaloryzować zbiornik a zwaloryzowalem...." bo to różnica,"nie chcem ale muszem" Lubię takie warsztaty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2020 W tym wypadku musiałem, chociaż nie miałem ochoty Niestety czasem są elementy, które poprawiam z przyjemnością, a są takie, które są złem wcielonym. Ale robię sobie powoli, bez pośpiechu, chociaż przyznam że szukam już kolejnego modelu, ale nie mam pomysłu co kupić. Jednym modelem będzie MB AMG GT3, bo chcę spróbować czegoś nowoczesnego i bardziej wymagającego, a drugi model to coś klasycznego szukam. Może Ferrari, Ford, Porsche:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 (edytowane) Moj propo...Porsche Cartera GT Tamiyi. Dobry model do waloryzacji, tylko żeby nie było " nie chcem ale muszem". Edytowane 21 Czerwca 2020 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 23 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2020 Dzisiaj ten nudny etap, no ale nie ma co wiecznie tego odkładać - przygotowanie do chromòw, podkład i czarny błysk już położony, niech sobie schnie z dwa dni, potem jak będzie trzeba to bezbarwny połysk jeszcze pójdzie, musi być Perfect, bo sporo tego jest. No a potem na to zestaw Alclada z bezbarwnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 26 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2020 Postęp pracy w normie. Powoli zaczynam wszystko sklejać w całość. Pełne BHP w rękawiczkach, bo już szyby są wklejone, a nie chciałbym czegoś pobrudzić nie daj boże klejem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2020 Powoli kończę, detale tak pasują jakbym Italeri składał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2020 Jakoś tak siadłem i przypadkiem mi się skończył model i zrobiła sesja zdjęciowa Zapraszam więc do galerii i miło było mi gości obserwujących 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi