MichalZ Napisano 25 Lipca 2020 Napisano 25 Lipca 2020 Siemka,rozpoczynam warsztat kolejnego modelu ,a obiektem prac będzie Tiger I z Dragona, w raz z dodatkami ze zdjęć, obecnie konkretnego numeru jeszcze nie obrałem który będę wykonywał,na pewno będę się starał dobrze odwzorować egzemplarz który na dniach wybiorę. Posiadam taki model z Dragona, wraz z tymi dodatkami, w drodze są jeszcze blachy z Vojagera (spodziewam się ich przybycia w nadchodzącym tygodniu.) Pozdrawiam 1 1 Cytuj
MichalZ Napisano 25 Lipca 2020 Autor Napisano 25 Lipca 2020 P.S Kojarzy ktoś czy jakaś firma zrobiła takich niemców afrykańskich w płaszczach, takich jak stoi tych dwóch przy kubelwagenie? Cytuj
Irgr Napisano 25 Lipca 2020 Napisano 25 Lipca 2020 Alpine ma idealnie pasujące: https://www.mojehobby.pl/products/DAK-AFV-Commander-Set-2-figs.html Do DAK mają też sporo innych więc łatwo coś dobrać. Gorzej może być z dostępnością, nie wiadomo ile trzeba będzie czekać na dostawę. Cytuj
MichalZ Napisano 25 Lipca 2020 Autor Napisano 25 Lipca 2020 Teraz, Irgr napisał: Alpine ma idealnie pasujące: https://www.mojehobby.pl/products/DAK-AFV-Commander-Set-2-figs.html Do DAK mają też sporo innych więc łatwo coś dobrać. Gorzej może być z dostępnością, nie wiadomo ile trzeba będzie czekać na dostawę. Dzięki wielkie, myślę że w tym wypadku zakup zagraniczny ułatwi sprawę. Cytuj
robertmodelarz Napisano 26 Lipca 2020 Napisano 26 Lipca 2020 Widzę, że szykuje się kolejny doktorat z afrykańskiego Tygrysa I. Pełen wypas- dużo metalu i złotej biżuterii. W pierwszej części doktoratu głos mają znawcy gwintów, sworzni, kształtu główek od śrubek itd. Druga część- to artyści - mam nadzieję. że nareszcie po pomalowaniu tego Tygrysa- zobaczymy ostry cień mgły wg wzornika RAL. 1 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 26 Lipca 2020 Napisano 26 Lipca 2020 (edytowane) Też planuję budowę afrykańskiego Tygrysa-jak nadejdą dłuższe jesienne wieczory. Zgromadziłem trochę towaru do budowy "jedynie słusznej i prawdziwej wersji". Twój nowy Dragon to będzie szynka parmeńska, w porównaniu do mojej pasztetowej - stareńkiej Tamiyowskiej babci. Najbardziej ciekawi mnie malowanie- bazowy kolor Graugrun-Khakibraun RAL 7008 w kombinacji z Gelbbraun RAL 8020. Tak piszą tu mądrzejsi ode mnie: http://tiger1.info/EN/Tunisian-RAL8020.html Tygrys w kolorze zdrowej kupy- to musi ciekawie wyglądać. Poniżej moja "pasztetowa": Edytowane 17 Czerwca 2023 przez robertmodelarz Cytuj
MichalZ Napisano 26 Lipca 2020 Autor Napisano 26 Lipca 2020 58 minut temu, robertmodelarz napisał: Też planuję budowę afrykańskiego Tygrysa-jak nadejdą dłuższe jesienne wieczory. Zgromadziłem trochę towaru do budowy "jedynie słusznej i prawdziwej wersji". Twój nowy Dragon to będzie szynka parmeńska, w porównaniu do mojej pasztetowej - stareńkiej Tamiyowskiej babci. Najbardziej ciekawi mnie malowanie- bazowy kolor Graugrun-Khakibraun RAL 7008 w kombinacji z Gelbbraun RAL 8020. Tak piszą tu mądrzejsi ode mnie: http://tiger1.info/EN/Tunisian-RAL8020.html Tygrys w kolorze zdrowej kupy- to musi ciekawie wyglądać. Poniżej moja "pasztetowa": O widzisz.... I tu pojawia się moje pytanie o gąsienice, posiadasz Initial mirror tracks, ja mam early, czy również będą prawidłowe? Pozdrawiam. Cytuj
robertmodelarz Napisano 26 Lipca 2020 Napisano 26 Lipca 2020 (edytowane) Z tego co widzę na fotach to w Tigerach Initialach z Tunezji były mirrorowe. Mam podwójne Friulmodel 1:35 ATL-116 TIGER I initial type (mirror tracks)- cena podobna-mogę się wymienić na wersję early. Edytowane 16 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj
enten Napisano 26 Lipca 2020 Napisano 26 Lipca 2020 Gąsienice initial czyli mirror czyli po polsku lustrzane/symetryczne posiadało tylko 20 pierwszych tygrysów!!! Cytuj
MichalZ Napisano 26 Lipca 2020 Autor Napisano 26 Lipca 2020 No dobrze...w takim razie jakie montować na Tygrysie ? Jest to uzależnione od numeru jaki będzie miał ? Cytuj
enten Napisano 26 Lipca 2020 Napisano 26 Lipca 2020 5 godzin temu, robertmodelarz napisał: Z tego co widzę na fotach to w Tigerach Initialach z Tunezji były mirrorowe. W którym miejscu na tych dwóch zdjęciach widzisz gąsienice lustrzane? Cytuj
MichalZ Napisano 26 Lipca 2020 Autor Napisano 26 Lipca 2020 Na moje oko.... 141 na 100% jest na early ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi