MichalZ Napisano 25 Lipca 2020 Share Napisano 25 Lipca 2020 Siemka,rozpoczynam warsztat kolejnego modelu ,a obiektem prac będzie Tiger I z Dragona, w raz z dodatkami ze zdjęć, obecnie konkretnego numeru jeszcze nie obrałem który będę wykonywał,na pewno będę się starał dobrze odwzorować egzemplarz który na dniach wybiorę. Posiadam taki model z Dragona, wraz z tymi dodatkami, w drodze są jeszcze blachy z Vojagera (spodziewam się ich przybycia w nadchodzącym tygodniu.) Pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 25 Lipca 2020 Share Napisano 25 Lipca 2020 O, i fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 25 Lipca 2020 Autor Share Napisano 25 Lipca 2020 P.S Kojarzy ktoś czy jakaś firma zrobiła takich niemców afrykańskich w płaszczach, takich jak stoi tych dwóch przy kubelwagenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 25 Lipca 2020 Share Napisano 25 Lipca 2020 Alpine ma idealnie pasujące: https://www.mojehobby.pl/products/DAK-AFV-Commander-Set-2-figs.html Do DAK mają też sporo innych więc łatwo coś dobrać. Gorzej może być z dostępnością, nie wiadomo ile trzeba będzie czekać na dostawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 25 Lipca 2020 Autor Share Napisano 25 Lipca 2020 Teraz, Irgr napisał: Alpine ma idealnie pasujące: https://www.mojehobby.pl/products/DAK-AFV-Commander-Set-2-figs.html Do DAK mają też sporo innych więc łatwo coś dobrać. Gorzej może być z dostępnością, nie wiadomo ile trzeba będzie czekać na dostawę. Dzięki wielkie, myślę że w tym wypadku zakup zagraniczny ułatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Lipca 2020 Share Napisano 26 Lipca 2020 Widzę, że szykuje się kolejny doktorat z afrykańskiego Tygrysa I. Pełen wypas- dużo metalu i złotej biżuterii. W pierwszej części doktoratu głos mają znawcy gwintów, sworzni, kształtu główek od śrubek itd. Druga część- to artyści - mam nadzieję. że nareszcie po pomalowaniu tego Tygrysa- zobaczymy ostry cień mgły wg wzornika RAL. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Lipca 2020 Share Napisano 26 Lipca 2020 (edytowane) Też planuję budowę afrykańskiego Tygrysa-jak nadejdą dłuższe jesienne wieczory. Zgromadziłem trochę towaru do budowy "jedynie słusznej i prawdziwej wersji". Twój nowy Dragon to będzie szynka parmeńska, w porównaniu do mojej pasztetowej - stareńkiej Tamiyowskiej babci. Najbardziej ciekawi mnie malowanie- bazowy kolor Graugrun-Khakibraun RAL 7008 w kombinacji z Gelbbraun RAL 8020. Tak piszą tu mądrzejsi ode mnie: http://tiger1.info/EN/Tunisian-RAL8020.html Tygrys w kolorze zdrowej kupy- to musi ciekawie wyglądać. Poniżej moja "pasztetowa": Edytowane 17 Czerwca 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 26 Lipca 2020 Autor Share Napisano 26 Lipca 2020 58 minut temu, robertmodelarz napisał: Też planuję budowę afrykańskiego Tygrysa-jak nadejdą dłuższe jesienne wieczory. Zgromadziłem trochę towaru do budowy "jedynie słusznej i prawdziwej wersji". Twój nowy Dragon to będzie szynka parmeńska, w porównaniu do mojej pasztetowej - stareńkiej Tamiyowskiej babci. Najbardziej ciekawi mnie malowanie- bazowy kolor Graugrun-Khakibraun RAL 7008 w kombinacji z Gelbbraun RAL 8020. Tak piszą tu mądrzejsi ode mnie: http://tiger1.info/EN/Tunisian-RAL8020.html Tygrys w kolorze zdrowej kupy- to musi ciekawie wyglądać. Poniżej moja "pasztetowa": O widzisz.... I tu pojawia się moje pytanie o gąsienice, posiadasz Initial mirror tracks, ja mam early, czy również będą prawidłowe? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Lipca 2020 Share Napisano 26 Lipca 2020 (edytowane) Z tego co widzę na fotach to w Tigerach Initialach z Tunezji były mirrorowe. Mam podwójne Friulmodel 1:35 ATL-116 TIGER I initial type (mirror tracks)- cena podobna-mogę się wymienić na wersję early. Edytowane 16 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Lipca 2020 Share Napisano 26 Lipca 2020 Gąsienice initial czyli mirror czyli po polsku lustrzane/symetryczne posiadało tylko 20 pierwszych tygrysów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 26 Lipca 2020 Autor Share Napisano 26 Lipca 2020 No dobrze...w takim razie jakie montować na Tygrysie ? Jest to uzależnione od numeru jaki będzie miał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Lipca 2020 Share Napisano 26 Lipca 2020 http://tiger1.info/unit-page/501-Afrika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Lipca 2020 Share Napisano 26 Lipca 2020 5 godzin temu, robertmodelarz napisał: Z tego co widzę na fotach to w Tigerach Initialach z Tunezji były mirrorowe. W którym miejscu na tych dwóch zdjęciach widzisz gąsienice lustrzane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 26 Lipca 2020 Autor Share Napisano 26 Lipca 2020 Na moje oko.... 141 na 100% jest na early ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi