Merida Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Może to zły dział ale możecie mi doradzic jaki czolg wybrac na poczotek oto one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Bierz Mardera Italerki, fajny i prosty za małe pieniądze, a przy tym dość dobrze wygląda jakościowo. Z działem trochę nie trafiłeś, takie rzeczy już lepiej w Hyde Parku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 19 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2008 tego drugiego tez tak myslalem a moze byc podklad w spray sniezki czy z jakis z tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Bierz tygrysa nie dość że jest łatwy do wykonania to się nauczysz sklejać ogniwowe gąsienice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Bierz tygrysa[...]nauczysz sklejać ogniwowe gąsienice... Eee w tym modelu za wiele ogniwkowych gąsek nie ma... Ja bym sugerował coś z tankietkowatych albo prostego shermana m4a1 z italeri za mniej więcej 50zł dostaniesz a i też przyzwoicie wygląda i co najważniejsze nie naklniesz się przy nim jak przy marderze III (uwierz mi :P ) i oczywiście w skali 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Mardera chyba wezme bo 57 Zł. Może to dużo jak na pierwszy model ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Mardera chyba wezme bo 57 Zł. Może to dużo jak na pierwszy model ?? W sumie to dobry wybor. Tankietki najlepiej wybić sobie z głowy są tragedia. Sklejałem już dwie i obie trafiły do kosza, jakość tragedia. Na temat Shermana z Academy (bodajże malowanie radzieckie) się nie wypowiem bo nie kleiłem. Tiger dość fajny, ale w sumie z tych modeli to Marder, ktorego wybrałeś, to najlepsza opcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Może pomyśl o czymś z Academi oni mają tanie modele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Jeżeli jesteś początkujący wybierz Tigera z Italerii,sprawi najmniej kłopotów przy sklejaniu,jest konstrukcją zamkniętą,nie tak jak Marder z elementami działa i wnętrza,więc i w malowaniu będzie lżej,ale ogólnie najwięcej się nauczysz technik obróbki i sklejania wybierając tankietkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Tigera chyba wezme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Również polecam tigera. Jak dla początkującego jest w sam raz. Oczywiście 1:35 no chyba że lubisz bardzo blużnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Taaak Tiger z italerki w sumie może być jak na początek ja w sumie uczyłem sie podstaw modelarstwa na tankietce, ale jeśli wolisz coś niemieckiego to nie bierz mardera tylko tigera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Bardziej Tigera . A jakie farby mi są potrzebne na model .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 23 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Decyzja Padła Tiger z Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Witaj tigera skleja się super mam 3 problem sprawiaja tylko gąsienice mają źle zrobione wypustki jeśli chodzi o kolory to w pudełku masz kalki do malowania pustynego z oraz w malowaniu jak na pudełku tę wersję można wykonać też w panzergrau ja osobiscie w moim 3 modelu wzorowałem się na modelu cyber-hobby http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/cyberhobby/chc6286.htm model pomalowałe farbą humbrol ohra 83 i bardzo mi sie w tym odcieniu podoba jak bedziesz sklejał gąsienice daj znać na pw podpowiem ci co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawrzul Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Mam ten model - Tiger I z Italeri w skali 1/35 i w sumie jest ok. Chociaz nie moge sobie dac rady z gaskami :/ I w ogole ta skala nie jest az taka latwa w skladaniu (tak by bylo czysciutko). Na razie przesiadlem sie na 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Moge ci pomóc z gąskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradgb Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Tiger mi też się podoba, ale nie wiem czy jest to dobry model dla początkującego ???? - ma dużo detali na płycie - ma dużo kółek które trzeba wycinać co może być męczące/nużące dla początkującego - ma liny na płycie i z boku pancerza które jesli są w postaci drutów to początkujący może mieć problem aby dobrze je uformować i zmieściś w zaczepach które są dość delikatne. edytuję dotychczasowy post bo znalazłem potwierdzenie swoich wcześniejszych słów że na początek tiger jest za trudny. http://www.model-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=1691 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi