Przemek R Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 Witam mam pytanie czy ten detal na zdjęciu, który pomalowałem mogę po wyschnięciu potraktować metodą suchego pędzla czarnym pigmentem. I tu pojawia się moje pytanie jak to będzie wyglądać dobrze czy dać sobie z tym spokój Fotka http://img121.imageshack.us/img121/5531/obraz0281ua.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 Chwilunia, a czy on nie powinien byc biały? To nie jest wnętrze komór podwozia F16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Wiesz, to co zrobisz, zalezy tylko i wylacznie od Ciebie. Jezeli caly model bedzie czysty i niewyeksploatowany, to chyba nie ma sensu brudzic. Co to w ogole za element? Wyglada jak kawalek jakiejs wneki podwozia, silnika, czy cos w tym stylu. Zazwyczaj takie elementy sie brudza. Brud, kurz gromadzi sie w zaglebieniach, gdzies tam pomiedzy tymi wszystkimi szpargalami. Jezeli chodzi o samo brudzenie, to nie suchym pigmentem tylko mocno rozcienczona ciemna farba (naprawde mocno, prawie ze samym rozcienczalnikiem z odrobina farby) z odrobina plynu do mycia naczyn. Poprostu kapnij w te wszystki zakamary zeby sie sama porozlewala, lekko rozsmaruj pedzelkiem. Nadmiar zetrzesz wacikiem i bedziesz mial to ladnie przybrudzone. Edytowane 12 Czerwca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 12 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2006 Dziuk Ari tak to jest to i to jest białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 Myślę ze nawet powinieneś to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 12 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2006 Mam jeszcze jedno pytanko czy prubowaliscie szpachlować bez szlifowania? Jeśli tak to, jakich szpachli używaliście? I jakich rozpuszcalinkow do ścierania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 Ja tam do takiej metody jakos nie jestem przekonany... Owszem, nadmiar szpachli mozna usunac w ten sposob, ale tylko z gruba. Reszte i tak trzeba wyszlifowac, zeby uzyskac gladka powierzchnie pod malowanie. I tego raczej nie unikniesz, mozesz tylko szlifowanie ograniczyc do minium. Szpachla Humbrola ladnie laczy sie praktycznie z kazdym rozcienczalinikem do emalii (ja uzywam rozcienczalnika Humbrola albo Wamodu) i zmywa sie bez problemu. Ale jak masz do wypelnienia niewielkie ubytki, to polecam Ci rozrobic sobie taka szpachle z rozcienczalnikiem, zeby uzyskac konsystencje gestej farby. Mozesz wtedy prcyzyjnie pedzelikem nalozyc taka mase dokladnie w te miejsca, ktore tego wymagaja. Szybko wysycha i ladnie sie szlifuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 Tak jak Ci pisał Majek, lepiej to "złoszować" tlyko pamętaj żeby najpierw sidoluxem pierdzielnać to się będzie lepiej rozchodzić:] lepiej niż akrylami ( przynajmniej dl amnie) robi się rozcięczonymi farbami olejnymi dla plastyków pozdrawiam, w razie problmeów pytaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 13 Czerwca 2006 Share Napisano 13 Czerwca 2006 Ten element to komora podwozia głównego w F-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 13 Czerwca 2006 Share Napisano 13 Czerwca 2006 Mam jeszcze jedno pytanko czy prubowaliscie szpachlować bez szlifowania?Jeśli tak to, jakich szpachli używaliście? I jakich rozpuszcalinkow do ścierania? White Putty z Gunze schodzi kozacko jak sie ja potraktuje zmywaczem wamodu. Owszem, trzeba szpachlowac i zmywac pare razy, ale jak sie to robi z wyczuciem, mozna uzyskac gladka powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi