sokol Posted June 13, 2006 Share Posted June 13, 2006 (edited) Wrzucając fotki do działu "Pojazdy 1:1" o beerdemie postanowiłem w galerii zaprezentować swojego BRDMa-2. Tak jak w tytule zaznaczyłem pojazd jest w malowaniu jednostki LWP z drugiej połowy lat sześciesiątych. Model Dragon-Revell 1:35, plus blaszki Eduarda plus żywiczne koło na wieże. Model w sumie składało się całkiem przyjemnie, od razu też się wytłumaczę że koła świecą się na zdjęciach, w rzeczywistości jest o niebo lepiej http://www.sokol.slupsk.pl/BRDM-2/page_01.htm http://www.sokol.slupsk.pl/BRDM-2n/page_01.htm Pozdrawiam sokol Edited May 21, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majek Posted June 13, 2006 Share Posted June 13, 2006 Fajny, fajny. Bardzo mnie sie podobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted June 13, 2006 Share Posted June 13, 2006 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokol Posted June 13, 2006 Author Share Posted June 13, 2006 W kolejce do sklejania czeka jeszcze wersja "cabrio", czyli BRDM-1 Pozdrawiam sokol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Świderski Posted June 16, 2006 Share Posted June 16, 2006 Jak to lata "60-te" to nic dziwnego, że koła się świecą, model był przygotowany do defilady i są wypastowane pastą od butów żeby ładnie wyglądał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted June 16, 2006 Share Posted June 16, 2006 Sokole i mi sie podoba ale proponuje przyciemnic troche te male szyby na bokach Reszta normalnie miodzio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted June 17, 2006 Share Posted June 17, 2006 E tam, jak dla mnie koła to raczej przygotowane na dioramkę (fotka chyba z Magnuskiego?). Będzie jakaś mini dioramka? Dla czego nie ma znaku drogowego z przodu pojazdu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokol Posted June 17, 2006 Author Share Posted June 17, 2006 Nie, żadnej dioramki nie będzie A znaku drogowego nie ma z przodu, bo w kalkach Y-notu go nie było Pozdrawiam sokol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted June 17, 2006 Share Posted June 17, 2006 A znaku drogowego nie ma z przodu, bo w kalkach Y-notu go nie było Smile E tam, trzeba było nabyć drugi zestaw, tam są znaki. Dałbym głowę, że model jest przygotowywany pod podstawkę z lekkim błotkiem. Ale skoro nie, to miałbym jeszcze jedną uwagę: tablice rejestracyjne z przodu są zbyt czyste w porównaniu na przykład z tym co widać z tyły pojazdu (tam wugląda to na lekko zakurzone). A tak przy okazji to BRDM-y uważam za najbrzydsze pojazdy, które mieliśmy i które mamy w naszym wojsku, ale ich modele podobają mi się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokol Posted June 18, 2006 Author Share Posted June 18, 2006 Pozwolę się niezgodzić z tym, że to są najbrzydsze pojazdy w WP Bardzo mi się podobają Więc w przyszłości pewnie flota "beerdemów" się bardzo powiększy Jeszcze trochę wersji zostało do zrobienia i w "nowych" modelach będę pamietał o Twoich uwagach Gulusie Ten już dawno jest odstawiony "do galerii" i prac już przy nim nie przewiduje. Aktualnie zresztą mam etap "samolotowy" ;) Pozdrawiam sokol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dormitor Posted June 19, 2006 Share Posted June 19, 2006 Mnie tam przykładowo BRDM-2 też bardzo się bodoba. Ma swój urok, byle był oliwkowy cały, a nie w te obrzydliwe, krzykliwe, łaty ala reksio ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts