sokol Napisano 13 Czerwca 2006 Napisano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Wrzucając fotki do działu "Pojazdy 1:1" o beerdemie postanowiłem w galerii zaprezentować swojego BRDMa-2. Tak jak w tytule zaznaczyłem pojazd jest w malowaniu jednostki LWP z drugiej połowy lat sześciesiątych. Model Dragon-Revell 1:35, plus blaszki Eduarda plus żywiczne koło na wieże. Model w sumie składało się całkiem przyjemnie, od razu też się wytłumaczę że koła świecą się na zdjęciach, w rzeczywistości jest o niebo lepiej http://www.sokol.slupsk.pl/BRDM-2/page_01.htm http://www.sokol.slupsk.pl/BRDM-2n/page_01.htm Pozdrawiam sokol Edytowane 21 Maja 2008 przez Gość Cytuj
sokol Napisano 13 Czerwca 2006 Autor Napisano 13 Czerwca 2006 W kolejce do sklejania czeka jeszcze wersja "cabrio", czyli BRDM-1 Pozdrawiam sokol Cytuj
Marek Świderski Napisano 16 Czerwca 2006 Napisano 16 Czerwca 2006 Jak to lata "60-te" to nic dziwnego, że koła się świecą, model był przygotowany do defilady i są wypastowane pastą od butów żeby ładnie wyglądał Cytuj
okonek Napisano 16 Czerwca 2006 Napisano 16 Czerwca 2006 Sokole i mi sie podoba ale proponuje przyciemnic troche te male szyby na bokach Reszta normalnie miodzio Cytuj
gulus Napisano 17 Czerwca 2006 Napisano 17 Czerwca 2006 E tam, jak dla mnie koła to raczej przygotowane na dioramkę (fotka chyba z Magnuskiego?). Będzie jakaś mini dioramka? Dla czego nie ma znaku drogowego z przodu pojazdu? Cytuj
sokol Napisano 17 Czerwca 2006 Autor Napisano 17 Czerwca 2006 Nie, żadnej dioramki nie będzie A znaku drogowego nie ma z przodu, bo w kalkach Y-notu go nie było Pozdrawiam sokol Cytuj
gulus Napisano 17 Czerwca 2006 Napisano 17 Czerwca 2006 A znaku drogowego nie ma z przodu, bo w kalkach Y-notu go nie było Smile E tam, trzeba było nabyć drugi zestaw, tam są znaki. Dałbym głowę, że model jest przygotowywany pod podstawkę z lekkim błotkiem. Ale skoro nie, to miałbym jeszcze jedną uwagę: tablice rejestracyjne z przodu są zbyt czyste w porównaniu na przykład z tym co widać z tyły pojazdu (tam wugląda to na lekko zakurzone). A tak przy okazji to BRDM-y uważam za najbrzydsze pojazdy, które mieliśmy i które mamy w naszym wojsku, ale ich modele podobają mi się. Cytuj
sokol Napisano 18 Czerwca 2006 Autor Napisano 18 Czerwca 2006 Pozwolę się niezgodzić z tym, że to są najbrzydsze pojazdy w WP Bardzo mi się podobają Więc w przyszłości pewnie flota "beerdemów" się bardzo powiększy Jeszcze trochę wersji zostało do zrobienia i w "nowych" modelach będę pamietał o Twoich uwagach Gulusie Ten już dawno jest odstawiony "do galerii" i prac już przy nim nie przewiduje. Aktualnie zresztą mam etap "samolotowy" ;) Pozdrawiam sokol Cytuj
dormitor Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 Mnie tam przykładowo BRDM-2 też bardzo się bodoba. Ma swój urok, byle był oliwkowy cały, a nie w te obrzydliwe, krzykliwe, łaty ala reksio ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi