sokol Napisano 13 Czerwca 2006 Share Napisano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Wrzucając fotki do działu "Pojazdy 1:1" o beerdemie postanowiłem w galerii zaprezentować swojego BRDMa-2. Tak jak w tytule zaznaczyłem pojazd jest w malowaniu jednostki LWP z drugiej połowy lat sześciesiątych. Model Dragon-Revell 1:35, plus blaszki Eduarda plus żywiczne koło na wieże. Model w sumie składało się całkiem przyjemnie, od razu też się wytłumaczę że koła świecą się na zdjęciach, w rzeczywistości jest o niebo lepiej http://www.sokol.slupsk.pl/BRDM-2/page_01.htm http://www.sokol.slupsk.pl/BRDM-2n/page_01.htm Pozdrawiam sokol Edytowane 21 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 13 Czerwca 2006 Share Napisano 13 Czerwca 2006 Fajny, fajny. Bardzo mnie sie podobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 13 Czerwca 2006 Share Napisano 13 Czerwca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 13 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2006 W kolejce do sklejania czeka jeszcze wersja "cabrio", czyli BRDM-1 Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 16 Czerwca 2006 Share Napisano 16 Czerwca 2006 Jak to lata "60-te" to nic dziwnego, że koła się świecą, model był przygotowany do defilady i są wypastowane pastą od butów żeby ładnie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Czerwca 2006 Share Napisano 16 Czerwca 2006 Sokole i mi sie podoba ale proponuje przyciemnic troche te male szyby na bokach Reszta normalnie miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 17 Czerwca 2006 Share Napisano 17 Czerwca 2006 E tam, jak dla mnie koła to raczej przygotowane na dioramkę (fotka chyba z Magnuskiego?). Będzie jakaś mini dioramka? Dla czego nie ma znaku drogowego z przodu pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 17 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2006 Nie, żadnej dioramki nie będzie A znaku drogowego nie ma z przodu, bo w kalkach Y-notu go nie było Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 17 Czerwca 2006 Share Napisano 17 Czerwca 2006 A znaku drogowego nie ma z przodu, bo w kalkach Y-notu go nie było Smile E tam, trzeba było nabyć drugi zestaw, tam są znaki. Dałbym głowę, że model jest przygotowywany pod podstawkę z lekkim błotkiem. Ale skoro nie, to miałbym jeszcze jedną uwagę: tablice rejestracyjne z przodu są zbyt czyste w porównaniu na przykład z tym co widać z tyły pojazdu (tam wugląda to na lekko zakurzone). A tak przy okazji to BRDM-y uważam za najbrzydsze pojazdy, które mieliśmy i które mamy w naszym wojsku, ale ich modele podobają mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 18 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2006 Pozwolę się niezgodzić z tym, że to są najbrzydsze pojazdy w WP Bardzo mi się podobają Więc w przyszłości pewnie flota "beerdemów" się bardzo powiększy Jeszcze trochę wersji zostało do zrobienia i w "nowych" modelach będę pamietał o Twoich uwagach Gulusie Ten już dawno jest odstawiony "do galerii" i prac już przy nim nie przewiduje. Aktualnie zresztą mam etap "samolotowy" ;) Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 19 Czerwca 2006 Share Napisano 19 Czerwca 2006 Mnie tam przykładowo BRDM-2 też bardzo się bodoba. Ma swój urok, byle był oliwkowy cały, a nie w te obrzydliwe, krzykliwe, łaty ala reksio ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi