Campana Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) Hej. Nadszedł czas na warsztatowy debiut. Swój stopień zaawansowania oceniam na początkujący, więc będzie bez fajerwerków. Priorytet to nauka czystego sklejania, obróbki przygotowania i malowania powierzchni. W planach ma być lekko i przyjemnie, czyli rozgrzewka przed wahadłowcem w większej skali 1/144. Zobaczymy jak wyjdzie. Przez wypadek z puszką benzyny ekstrakcyjnej zapadła się ściana ładowni , tego już nie naprawiam - zamykam. Pierwsze trasowanie i szpachlowanie CA. Przy CA i przyśpieszaczu zostanę jednak na dłużej, Tamiya putty spada z podium. Trasowanie nie wydaje się też takie straszne, choć zamiast poprawiać 3 razy, lepiej mogłem zrobić raz od nowa. Edytowane 1 Września 2020 przez Campana dodanie zdjęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 1 Września 2020 Autor Share Napisano 1 Września 2020 Pierwsze rycie chyba nie wyszło tak źle - optymistycznie patrze na większe wyzwania. Kabina pomalowana TAMIYA CLEAR BLUE - kolej na maskowanie. Tym razem z użyciem produktu od NEW WARE, to też będzie moje pierwsze podejście do gotowych masek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 1 Września 2020 Share Napisano 1 Września 2020 Moim zdaniem nieźle wygląda jak na to jak się oceniłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Września 2020 Share Napisano 1 Września 2020 tak patrze na ostatnie zdjęcie i naszła mnie myśl że z tego "jaja" można by zrobić świetną solniczkę dla jakiegoś fana kosmosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 2 Września 2020 Autor Share Napisano 2 Września 2020 (edytowane) Możliwe ze jak nie wyjdzie, to tak właśnie skończy - jako solniczka Wczoraj próbowałem zrobić cieniowanie i chyba za mocno zamalowałem. Dziś jeszcze przepoleruje, miejscami rozjaśnię i przyciemnię intensywniejszym czarny,. Edytowane 2 Września 2020 przez Campana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 4 Września 2020 Autor Share Napisano 4 Września 2020 Lakier gx100 i kalki położone. Teraz jeszcze raz 2x GX100 i wash. Minimalnie poprawiłem też dysze wylotowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 6 Września 2020 Autor Share Napisano 6 Września 2020 Położyłem satynę, teraz ćwiczenia z AK weathering pencils. W międzyczasie wizyta w pokoju u dzieciaków, gdzie przygarnąłem jeden klocek na podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Września 2020 Share Napisano 13 Września 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 11 Października 2020 Autor Share Napisano 11 Października 2020 Poprawki po poprzednim maskowaniu, delikatnie przetarłem tez dysze kredkami AK i na koniec Satin Coat od BILMODEL . Galeria: EGG SPACE SHUTTLE 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi