BizoniastyTrol Napisano 2 Września 2020 Share Napisano 2 Września 2020 Proszę o pomoc przy statku. Staram się zrobić dla córki statek. Wzorowałem się na Piratach z Karaibów ( scriny z filmów ) wiele mu brak do ideału ale nie ma tragedii ale mam problem z linkami i żaglami brak mi schematu lub wzoru a totalnie nie mam pojęcia o żegludze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizoniastyTrol Napisano 2 Września 2020 Autor Share Napisano 2 Września 2020 (edytowane) Parę zdjęć poglądowych. Mile widziane uwagi Edytowane 2 Września 2020 przez BizoniastyTrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizoniastyTrol Napisano 2 Września 2020 Autor Share Napisano 2 Września 2020 Nie ma osób które by mi pomogły ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Września 2020 Share Napisano 2 Września 2020 Słuchaj, musisz poszukać w sieci trochę - podpowiem hasło "sailing ship rigging diagram" albo może "square sail rigging diagram" - i myślę, że coś znajdziesz. W ogólności temat jest tak szeroki, że można by mu całe życie poświęcić i nadal można by się natknąć na niespodzianki... Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizoniastyTrol Napisano 2 Września 2020 Autor Share Napisano 2 Września 2020 (edytowane) Udało mi się coś ogarnąć. Teraz dopiero widzę ile błędów zrobiłem aczkolwiek nikt z osób które były u mnie nic nie zobaczyły a ogólny wygląd jest zadowalający. Zawiesiłem się na żaglach i miałem się poddać ale jest sporo życzliwych ludzi i jednak dokończenie projekt. I następnym razem będę używał przynajmniej linijki z podziałką bo robienie na oko to dwa razy taka robota. Ale jest to mój pierwszy model i robie z serca dla córki widziała taki model w necie ale cena nie na moją kieszeń. Więc z tego co miałem w domu oraz paru kartonów z Biedronki wyszło całkiem nieźle jedane sobie kupiłem to czarna farba Śnieżka czarny mat dekoracyjny akrylowa i wiem już że bez areografu czeka mnie kolejne wyzwanie. Ale się nie poddam. TYLE PO NAS ZOSTANIE ILE BĘDĄ O NAS PAMIĘTAĆ . Myślę że jak córce sprezentuje taki statek o długości 70 cm to wspomni o mnie wnukom albo i pra wnukom. Śliczne dzięki na pomoc jeszcze mnie czeka przeprawa z tą rzeźbą na dziobie ale mam gdzieś modeline to się uskrobie. Jeszcze raz ślicznie DZIĘKUJE za pomoc. Edytowane 2 Września 2020 przez BizoniastyTrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizoniastyTrol Napisano 2 Września 2020 Autor Share Napisano 2 Września 2020 Jak skończę walne fotkę co mi wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledak Napisano 2 Września 2020 Share Napisano 2 Września 2020 Spróbuj na stronie http://www.koga.net.pl/. Na pewno spotkasz tam więcej "żaglomistrzów" niż u nas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizoniastyTrol Napisano 5 Września 2020 Autor Share Napisano 5 Września 2020 ledak skorzystałem z tej strony super temat ale ogólnie w necie z tym jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Września 2020 Super Moderator Share Napisano 6 Września 2020 8 godzin temu, BizoniastyTrol napisał: ogólnie w necie z tym jest problem. Oj, nie sądzę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi