szymon221 Napisano 4 Września 2020 Share Napisano 4 Września 2020 Cześć! Od kilku miesięcy interesuje się modelarstwem zapałczanym. Na początku sierpnia rozpocząłem budowę stadionu w skali 1:250. Regularnie będę wstawiał zdjęcia z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Września 2020 Share Napisano 4 Września 2020 Ten łuk, to szczerze powiedziawszy, taki mocno średni wyszedł. W modelarstwie zapałkowym chodzi chyba o to, żeby na czysto bez szpachlowania robić, a u Ciebie widać jakiś dramat. Może w tym miejscu daj krótsze i docinaj miejsca łączeń, żeby zgrać wszystko. Jaka długość zapałki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon221 Napisano 4 Września 2020 Autor Share Napisano 4 Września 2020 2 godziny temu, Marcin M. napisał: Ten łuk, to szczerze powiedziawszy, taki mocno średni wyszedł. W modelarstwie zapałkowym chodzi chyba o to, żeby na czysto bez szpachlowania robić, a u Ciebie widać jakiś dramat. Może w tym miejscu daj krótsze i docinaj miejsca łączeń, żeby zgrać wszystko. Zgodzę się z tym łukiem. Testowałem sposób i nową szlifierkę. Nie zmienię niestety już tego, więc mam nadzieję, że się wszystko z czasem ukryje. To docinanie też nie wygląda jakoś dobrze. 2 godziny temu, Marcin M. napisał: Jaka długość zapałki? Tradycyjnie 43mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Września 2020 Share Napisano 5 Września 2020 12 godzin temu, szymon221 napisał: Zgodzę się z tym łukiem. Testowałem sposób i nową szlifierkę. Nie zmienię niestety już tego, więc mam nadzieję, że się wszystko z czasem ukryje. To docinanie też nie wygląda jakoś dobrze. Drozdek robi świetne rzeczy z zapałek, jego podpytaj, jest gdzieś tutaj na MW, na pewno pomoże i podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon221 Napisano 5 Września 2020 Autor Share Napisano 5 Września 2020 29 minut temu, Marcin M. napisał: Drozdek robi świetne rzeczy z zapałek, jego podpytaj, jest gdzieś tutaj na MW, na pewno pomoże i podpowie. Byłem kiedyś na forum o modelarstwie zapałczanym i było tam wiele świetnych stadionów. Przypomniałem sobie również dobry sposób na zakrywanie tego typu dziur. Wystarczy przykleić w to miejsce zapałkę i mocno ją zeszlifować. Będę próbował. Postaram się jak najszybciej wstawić zdjęcia. PS. Pamiętam użytkownika Drozdek i jego wspaniałe prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon221 Napisano 11 Października 2020 Autor Share Napisano 11 Października 2020 (edytowane) Edytowane 11 Października 2020 przez szymon221 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Października 2020 Super Moderator Share Napisano 11 Października 2020 Zdjęcia poprawiłem. Skopiuj adres obrazu i go wklej. Wtedy zdjęcia się wyświetlają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon221 Napisano 11 Października 2020 Autor Share Napisano 11 Października 2020 okej, zrobie tak następnym razem. Dzięki za wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon221 Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 Cześć. Kolejny etap pracy za mną. Tym razem robiłem trójkąty które służą za podpory. To był jakiś dramat! Najpierw musiałem wyciąć 536 jednakowych elementów, potem to skleić co było całkiem przyjemne, a na koniec zeszlifować. Gdyby nnie zdalne nauczanie to bym miesiąc to robił. Na szczęście mogłem szlifować przez całe trzy lekcje. Następnie wszystko przykleiłem na swoje miejsce i taki na tą chwilę daje to efekt. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon221 Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 Teraz można położyć już 1 poziom. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi