wawrzul Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Witam. Mam pytanie jak zalatac dziure w ww. modelu? Niestety jest cholernie duza (oczywiscie jak na 1/72). Z szpachli mam caly zapas : zwyklego Revella Plasto, Surfacer 500 i 1200 oraz Dissolved Putty firmy Gunze. Chyba ze lepiej troche poczekac i kupic szpachle miliput. Z tego co widzialem (nawet i w FAQ) jest dosc popularna do tego typu roboty. Pytanie czy w tym przypadku rowniez da rade? Dzieki z gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Kwietnia 2008 Super Moderator Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Docinacz paski polistyrenu 1,5mm grubości, następnie przyklejasz i szpachlujesz tam gdzie trzeba. To wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 polistyren 1,5 mm grubości? litości po co aż tyle? kawałek plastiku z jakiegoś opakowania, starej karty telefonicznej.. miliputem też da radę.. ale po co? jest sens to zaklejać? jeżeli ustawisz model na jakiejkolwiek podstawce (nie będzie stał luzem) to nie będzie to widoczne :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Kwietnia 2008 Super Moderator Share Napisano 23 Kwietnia 2008 polistyren 1,5 mm grubości? litości po co aż tyle? Napisałem tyle ponieważ taki mam, a jaki ktoś zastosuje to już jego sprawa. jeżeli ustawisz model na jakiejkolwiek podstawce (nie będzie stał luzem) to nie będzie to widoczne :P Może ktoś, nie chce mieć takiej dziury, chociaż jej nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawrzul Napisano 23 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Faktem jest ze to "tylko dol modelu" ale tak troche glupio i tak... Sprobuje to zalatac karta zatem. A czym ja dokleic tak zeby do srodka nie wpadla? Wystarczy zwykly klej do plastiku (uzywam contacty revella) czy powinien byc CA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Albo to, albo to. Jak Ci wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Patrz, masz nawet poradnik z obrazkami odnośnie tego podwozia Italerii: viewtopic.php?t=5740 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawrzul Napisano 24 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2008 O cholera! Widzialem ten poradnik dziesiatki razy i dopiero teraz zaskoczylem ze przeciez obydwa modele maja to samo podwozie. Az mi wstyd :( Reggy, raz jeszcze - swietny poradnik! I dzieki reszcie chlopakow za pomoc. Jednak nie zostawie tak po prostu tego podwozia bo kiedys sie trzeba nauczyc latac takie dziury i basta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Jeśli chcesz łatać to sposob Reggiego jest najlepszy. Ale zastanow się czy warto, miejsca tego raczej nie będzie widać, po nałożeniu gąski (ta u KT jest dość szeroka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 To miejsce akurat jeszcze widać jak się spojrzy nisko od tyłu czy boku, ale raczej łatanie tego nie jest konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawrzul Napisano 25 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2008 Reggy- przy Jagdtigerze dziura tez byla tych rozmiarow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Może od karty,telefonicznej? Można załatac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi