MikiKiki Napisano 13 Września 2020 Share Napisano 13 Września 2020 Mur, gruz zrobiłem sam. Dodatkowo pomógł mi koci żwirek, natomiast drzewka to jakieś tam krzaczki. A i błoto również mój własny pomysł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 18 Września 2020 Share Napisano 18 Września 2020 Uzyskanie efektów wpływu otoczenia (kurz, błoto, pył) to przede wszystkim umiejętne naśladowanie naturalnych śladów na pojazdach. Postudiuj trochę zdjęć, niekoniecznie tego konkretnego czołgu, ale przyglądnij się, gdzie gromadzi się błoto, w jaki sposób itp. To samo dotyczy pyłu i innych efektów. Jednolicie zarzucony błotem przód działa samobieżnego wywołuje raczej efekt przeciwny do zamierzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 18 Września 2020 Share Napisano 18 Września 2020 Nie wiem, czy dobrze interpretuję, ale to chyba nie jest błoto, tylko pył z rozwalonej przez pojazd ściany... Co nie zmienia faktu, że post kolegi GreGG24 jest słuszny w całej rozciągłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 19 Września 2020 Share Napisano 19 Września 2020 Jest jeszcze opcja, że załoga sama usmarowała czymś pojazd jako kamuflaż. W kampanii wrześniowej podobno paćkali błotem po białych krzyżach, żeby się tak nie rzucały w oczy. Sam autor musiałby się wypowiedzieć co miał na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi