ppompka Napisano 17 Września 2020 Share Napisano 17 Września 2020 (edytowane) Cześć, Do tej pory do malowania tamyią czy Mr. Color H używałem Mr.. Color Thinnera. Maluje się takim zestawem bardzo dobrze, ale ma on swoją wadę w postaci zapachu który do neutralnych nie należy. Czy testował ktoś z was do rozcieńczania tych farb aqueous thinnera? Nada się to tych farb? Podobno ma mniej rzucający się w nos zapach. Edytowane 17 Września 2020 przez ppompka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Września 2020 Share Napisano 17 Września 2020 (edytowane) Ja do rozcieńczania H używam https://www.mojehobby.pl/products/T-110-Mr.Hobby-Color-Thinner-110.html Działa, bo jest dedykowany do H i nochala nie urywa tzn nie śmierdzi a właściwie jest bezzapachowy Tamkę pewnie też rozcieńczy bez problemów (chyba nawet używałem i efektów ubocznych nie było) Edytowane 17 Września 2020 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppompka Napisano 17 Września 2020 Autor Share Napisano 17 Września 2020 O właśnie o ten konkretny rozcieńczalnik mi chodziło. W takim razie będę zamawiał i testował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi