ppompka Napisano 17 Września 2020 Napisano 17 Września 2020 (edytowane) Cześć, Do tej pory do malowania tamyią czy Mr. Color H używałem Mr.. Color Thinnera. Maluje się takim zestawem bardzo dobrze, ale ma on swoją wadę w postaci zapachu który do neutralnych nie należy. Czy testował ktoś z was do rozcieńczania tych farb aqueous thinnera? Nada się to tych farb? Podobno ma mniej rzucający się w nos zapach. Edytowane 17 Września 2020 przez ppompka Cytuj
abtb Napisano 17 Września 2020 Napisano 17 Września 2020 (edytowane) Ja do rozcieńczania H używam https://www.mojehobby.pl/products/T-110-Mr.Hobby-Color-Thinner-110.html Działa, bo jest dedykowany do H i nochala nie urywa tzn nie śmierdzi a właściwie jest bezzapachowy Tamkę pewnie też rozcieńczy bez problemów (chyba nawet używałem i efektów ubocznych nie było) Edytowane 17 Września 2020 przez abtb Cytuj
ppompka Napisano 17 Września 2020 Autor Napisano 17 Września 2020 O właśnie o ten konkretny rozcieńczalnik mi chodziło. W takim razie będę zamawiał i testował. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi