Apek Napisano 14 Października 2020 Share Napisano 14 Października 2020 Swoją drogą, wykonanie bomba, chętnie śledzę gdyż też mam taką, ale będzie w gwiazdy. Ale to dopiero po zrobieniu alejki Su... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 16 Października 2020 Autor Share Napisano 16 Października 2020 (edytowane) Rano położyłem kolor na elementy podwozia i wnęki podwozia. zdjąłem maski i wyszło ładnie, nic nie uciekło, więc jak wszystko pójdzie ok (czyli żona i dzieci zasną bez problemu), to chyba dziś wezmę się za washowanie, a potem tygrysie pasy Edytowane 16 Października 2020 przez Usul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 20 Października 2020 Autor Share Napisano 20 Października 2020 Zrobiłem tygryska i muszę powiedzieć, że tu eduard moim zdaniem skopał kalki do niego na całej linii - są o 3 długości za "grube" - za szerokie. Poczynając od zdjęć prawdziwej maszyny, aż po ich szkice w instrukcji - widać, że powinny być cieńsze. Ale nie rozpaczam, idę dalej Tu mam pytanie, może ktoś wie - z informacji, które znalazłem, a które wydaje mi się, że potwierdzają zdjęcia wychodzi, że samolot został, po dostarczeniu, pomalowany na żółto i potem w tygrysa, a co za tym idzie zostały zamalowane wszelkie napisy, oznaczenia itp., jakie są na maszynie z fabryki. Oczywiście potem zostały dodane oznaczenia kraju, jednostki itp. Ale chodzi mi o te wszystkie pierdołki eksploatacyjne i seryjne - ich nie powinno być, prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Października 2020 Share Napisano 20 Października 2020 Faktycznie, czarne pasy wyglądają jakby malowane grubym markerem, a nie jak kalkomania. Oprócz grubości mają sporo błędów i uproszczeń. Myślę jednak, że ostatecznie modelik będzie robił dobre wrażenie (byle nie prezentować go ze zdjęciem oryginału). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 20 Października 2020 Autor Share Napisano 20 Października 2020 Dokładnie 17 minut temu, Grzes napisał: Faktycznie, czarne pasy wyglądają jakby malowane grubym markerem, a nie jak kalkomania. Oprócz grubości mają sporo błędów i uproszczeń. Myślę jednak, że ostatecznie modelik będzie robił dobre wrażenie (byle nie prezentować go ze zdjęciem oryginału). Dokładnie w ten sam sposób pomyślałem, toczka w toczkę (szczególnie z tym nie pokazywaniem oryginału) Wiesz może czy dobrze mi się wydaje z tymi napisami i oznaczeniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Października 2020 Share Napisano 20 Października 2020 Pojęcia nie mam jak to było z napisami na tym Delfinie. Ale gdy nasze MiGi-21 pomalowano w malowania tygrysie, większość napisów eksploatacyjnych została zamalowana. Część napisów jednak została naniesiona na nowym malowaniu. Myślę, że trzeba by prześledzić fotki tego Twego oryginału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 20 Października 2020 Autor Share Napisano 20 Października 2020 Na 100% wszystko zamalowane, obejrzałem z 20 zdjęć albo i więcej zdjęć rzeczywistej maszyny i nie ma śladów po tych wszystkich napisach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 21 Października 2020 Autor Share Napisano 21 Października 2020 Dobra, udało się pchnąć prace do przodu i skończyć, zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi