jarrov Napisano 10 Października 2020 Napisano 10 Października 2020 Przymierzam się do modelu Blohm & Voss od Hobby Bossa ale już na początku schody. Chodzi o malowanie a właściwie kolor kokpitu. Instrukcja podaje RLM 66 tymczasem tym kolorem malowano wnętrza po roku 1941. Instrukcja Airfixa podaje kolor RLM02 i wydaje mi się że tak powinno być prawidłowo bo samolot był jeszcze z lat trzydziestych. Przejrzałem kilka warsztatów i wszyscy jednak malowali środek jako RLM 66.Zdjęć koloryzowanych samego wnętrza nie znalazłem . Jeśli możecie pomóc w kwestii prawidłowego doboru koloru będę wdzięczny. Cytuj
neptun1939 Napisano 11 Października 2020 Napisano 11 Października 2020 Jesteś pewien że dopiero po roku 1941 malowano kokpity RLM66? Z tego co pamiętam to RLM66 jako kolor kokpitów pojawia się już w 1940 roku w Bf 109 E-4. Cytuj
WujekAlice Napisano 11 Października 2020 Napisano 11 Października 2020 Tylko, ze kokpity samolotów nie-mysliwskich wcześniej też malowano na kolor czarno-szary. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi