jarrov Napisano 10 Października 2020 Share Napisano 10 Października 2020 Przymierzam się do modelu Blohm & Voss od Hobby Bossa ale już na początku schody. Chodzi o malowanie a właściwie kolor kokpitu. Instrukcja podaje RLM 66 tymczasem tym kolorem malowano wnętrza po roku 1941. Instrukcja Airfixa podaje kolor RLM02 i wydaje mi się że tak powinno być prawidłowo bo samolot był jeszcze z lat trzydziestych. Przejrzałem kilka warsztatów i wszyscy jednak malowali środek jako RLM 66.Zdjęć koloryzowanych samego wnętrza nie znalazłem . Jeśli możecie pomóc w kwestii prawidłowego doboru koloru będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 Jesteś pewien że dopiero po roku 1941 malowano kokpity RLM66? Z tego co pamiętam to RLM66 jako kolor kokpitów pojawia się już w 1940 roku w Bf 109 E-4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 Tylko, ze kokpity samolotów nie-mysliwskich wcześniej też malowano na kolor czarno-szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi