eLCe Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Witam, Drugi model pojazdu pancernego za mną Tym razem padło na coś z kołami. Malowanie z okresu kampanii wrześniowej. Chciałem go tylko lekko ubrudzić/zakurzyć a nie paplać całego w błocie jak to miało miejsce z Pz IV. Sam model miał parę miejsc, które powodowały zawrót głowy (chociażby łączenie dolnej i górnej części kadłuba wymagało szpachli i dopracowania a także łączenie tylnej "doklejki" z resztą kadłuba zostawiało 2 mm uskok (część była odrobinę mniejsza). Nie jest to Opus Magnum i pewnie popracuję jeszcze trochę nad nim jak mnie dopadnie jakaś inspiracja (albo ktoś z Was wyłuszczy mi, że coś zrobiłem bardzo źle ) Model prosto z pudła, malowany farbami Tamiya i AK real colors. Na to washe i pigmenty od Ammo/AK i trochę farb olejnych. Feedback mile widziany (w szczególności konstruktywny negatywny). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Model wygląda dobrze ogólnie podoba mi się. Jednak dwa kliknięcia w jakimkolwiek programie do edycji zdjęć zdecydowanie poprawiło by odbiór modelu. Pozwoliłem sobie na szybko dokonać lekkiej korekty jednego ze zdjęć w GIMP`e (automatyczny balans bieli i kontrast+10) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Ogólnie fajnie mimo ułomności samego zestawu, który jest przepakiem Italeri i choć jest stary, to wciąż można z niego sporo wyciągnąć. Natomiast jedno co mnie się od razu w oczy rzuca, to uchwyty transportowe na burtach przyklejone do pancerza na płasko. One powinny odstawać pod kątem prostym do podłoża fotka z sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi