Ripper1 Napisano 30 Listopada 2020 Share Napisano 30 Listopada 2020 Koledzy, mam pewien kłopot związany z obecnym modelem i potrzebuję waszej wiedzy i pomocy. Poszukuję kogoś, kto wie jak był faktycznie malowany samolot oznaczony jako PENGIE IV. posiadana kalkomania z Techmodu sugeruje malowanie na kolor granatowy ale spotkałem sie z opinią, że w tym kolorze był następca czyli PENGIE V a 4 był ciemno szary. I teraz, 1. jednolicie ciemno szary: 2. ciemno szary w jaśniejsze łaty: Potrafi ktoś rozstrzygnąć ten dylemat?????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 Brak odpowiedzi sugeruje że temat jest tak trudny jak pozostałe pingwinki Gładycha. Chciałem zrobić Pengie III ale z braku wiarygodnych źródeł zmieniłem całkowicie temat modelu. Trochę zmagań w tym temacie jest w moim warsztacie z P-47. Powodzenia w poszukiwaniach materiałów do Twojego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 1 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2020 Godzinę temu, sebastain napisał: Brak odpowiedzi sugeruje że temat jest tak trudny jak pozostałe pingwinki Gładycha. Chciałem zrobić Pengie III ale z braku wiarygodnych źródeł zmieniłem całkowicie temat modelu. Trochę zmagań w tym temacie jest w moim warsztacie z P-47. Powodzenia w poszukiwaniach materiałów do Twojego modelu. dzięki, już znalazłem materiały. Jak skończę zaprezentuję gotowy model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 Bez przesady. Thunderbolty Gładycha mają w sobie niewiele tajemnic. Można śmiało stwierdzić, że znacznie poniżej średniej. Po prostu narosło przy nich sporo legend, które nieco mącą obraz. Ale przecież wiadomo, które to legenda, a które nie. Ripper, może pokaż jednak coś po drodze, bo jednak jest ryzyko, żeby coś pomieszać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 2 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2020 (edytowane) 19 godzin temu, greatgonzo napisał: Bez przesady. Thunderbolty Gładycha mają w sobie niewiele tajemnic. Można śmiało stwierdzić, że znacznie poniżej średniej. Po prostu narosło przy nich sporo legend, które nieco mącą obraz. Ale przecież wiadomo, które to legenda, a które nie. Ripper, może pokaż jednak coś po drodze, bo jednak jest ryzyko, żeby coś pomieszać. Rozmawialiśmy na PWM-ie w tej sprawie i przyjąłem ustalenia z tamtego postu a więc maszyna w kolorze dark green i light grey umieszczę pingwinka bo to i tak nie będzie model wystawowy bo w zestawie jest skopane śmigło ( Takie coś udające Hamiltona ale również może to być Curtis i to 12 ft 2 in ). Ten dark green dodatkowo chyba przyciemnię bo na zdjęciach faktycznie wygląda na bardzo ciemny kolor czarny kolor krzyży prawie zlewa się z tłem a i kurtki pilotów pewnie skóra a więc ciemno brązowe są dużo jaśniejsze od stojącego za nimi samolotu. Edytowane 2 Grudnia 2020 przez Ripper1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 2 Grudnia 2020 Share Napisano 2 Grudnia 2020 W tej sytuacji to luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi