hlystek Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 (edytowane) Witam. moje pierwsze podejscie do pancerki Edytowane 10 Grudnia 2020 przez hlystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 TKS z Kubinki - też go robiłem w 1:72 (FTF). Na ile da się ocenić po kompletnie nieostrych fotkach (za mała głębia ostrości) to jak na początek całkiem całkiem. Wydech trzeba by rozwiercić - to nawet teraz można by poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 (edytowane) 17 godzin temu, hlystek napisał: moje pierwsze podejscie do pancerki I do fotografii Niewiele widać na tych kompletnie nieostrych i przepalonych zdjęciach - w trakcie sesji sprawdź, jak wyglądają zdjęcia na komputerze, nie na ekranie aparatu, i popraw głębię/oświetlenie. Focisz świetnym sprzętem, nie ma wymówki by Canonem 77D nie zrobić dobrych zdjęć. Przysłona 2,8 to błąd, prosta zasada: mała dziura-duża głębia, duża dziura-mała głębia. Nie używaj też lampy i trybu auto, jeśli nie masz przyzwoitego zewnętrznego światła - rób w świetle dziennym, jasne pomieszczenie, ale bez bezpośredniego padania słońca. Ad rem: Polska myśl techniczna zawsze na propsie , co do samego modelu: fajny delikatny wash, natomiast sporo poprawiłoby choćby wymienienie grubaśnych uchwytów na drut, nie usunąłeś też szwów z gąsienic i tłumika wydechu. Dziwnie też wygląda ta lewitująca łopata, jakakolwiek imitacja pasków załatwi sprawę. Widziałem Twoje samoloty, choć nie moja bajka - wyglądają świetnie (poza tymi samymi uwagami do zdjęć), tu chyba poszedłeś na tempo i łatwiznę. Następnym razem cierpliwości i powodzenia! Edytowane 9 Grudnia 2020 przez kryspacz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi