Michal_G Napisano 30 Grudnia 2020 Share Napisano 30 Grudnia 2020 Model z wątku warsztatowego Wykonanie "prawie że pudełkowe" - wymieniona tylko lina holownicza na Eurekową "z metra ciętą" i belka do wyciągania z błota na wystruganą z drewna. Malowanie - zielony Hataka BL021 Medium Green, brązowy Vallejo Schokoladenbraun, rakiety mieszanka Vallejo US Dark Green i Gunship Green. Wash olejami dla plastyków, wytarcia szaro-srebrna kredka, odrobina brudu to pigmenty od MIG-a. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 30 Grudnia 2020 Share Napisano 30 Grudnia 2020 Model by wyglądał o wiele lepiej bez tego pigmentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Grudnia 2020 Super Moderator Share Napisano 31 Grudnia 2020 To brudzenie nie zbyt dobrze wyszło, ale co strasznie wali po moich oczach, to osłona radaru. Pomalowana jest krzywo i według mnie psuje odbiór modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 31 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2020 Koledzy słusznie zauważyli to z czego sam nie jestem zadowolony. Z pigmentami cały czas eksperymentuję podglądam lepszych, jest lepiej niż na początku ale dalej nie wychodzi. Z osłoną radaru mordowałem się małym pędzlem - niestety producent poszedł na skróty i odlał ją (narzędzia też!) razem z kadłubem. Dostęp paskudny, ani to zamaskować taśmą ani precyzyjnie pędlem dojść. Za bardzo trzęsły mi się ręce żeby lepiej pomalować. Na żywo jest to mniej widoczne niż na fotkach - makro wrogiem modelarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi