Szef Napisano 18 Stycznia 2021 Napisano 18 Stycznia 2021 (edytowane) Dzień dobry Proszę ocenić i dać jakieś rady . Tło nie przeszkadza? Informacje o mnie : To jest mój 4 model, ale to był mój pierwszy samolot model i pierwszy malowany pędzlem. Informacje o model: Pzl p. 11c arma hobby Skala 1/72 Informacje o narzędziach : a) farby hataka, pactra b) kleje -ca -ta miya extra Thin c) pędzle -renesans cena modelu: Model fajnie mi składało. Bardzo fajnie prezentuje na półce. Miałem problem z tablicą przyrządów ,nie zamontowałem jej .Model nie ma celowników (bo są fototrawione) Pytania 1.Czy macie oddzielne pędzle do malowania i płynów na kalki? Edytowane 19 Stycznia 2021 przez Szef Cytuj
jarek Napisano 19 Stycznia 2021 Napisano 19 Stycznia 2021 Przydałoby się więcej informacji o Tobie i modelu.Napisz jaki producent,skala czym malowany itp.Jest na forum poradnik jak robić dobre zdjęcia.Po modelu widzie że zaczynasz z modelarstwem,szukaj informacji,pytaj i buduj nowe modele ,a będziesz miał efekty. Cytuj
Szef Napisano 19 Stycznia 2021 Autor Napisano 19 Stycznia 2021 (edytowane) 4 godziny temu, jarek napisał: Przydałoby się więcej informacji o Tobie i modelu.Napisz jaki producent,skala czym malowany itp.Jest na forum poradnik jak robić dobre zdjęcia.Po modelu widzie że zaczynasz z modelarstwem,szukaj informacji,pytaj i buduj nowe modele ,a będziesz miał efekty. Dobrze , już poprawiłem post Edytowane 19 Stycznia 2021 przez Szef Cytuj
jarek Napisano 19 Stycznia 2021 Napisano 19 Stycznia 2021 Według mnie zestaw jest OK.,tok samo farby i narzędzia.Osobiście mało maluję pędzlem,do płynów używam zwykłego miękkiego pędzelka.Poszukaj poradników o malowaniu modeli pędzlami,napewno coś w internecie jest,Pozdrawiam. Cytuj
Szef Napisano 19 Stycznia 2021 Autor Napisano 19 Stycznia 2021 1 godzinę temu, jarek napisał: Według mnie zestaw jest OK.,tok samo farby i narzędzia.Osobiście mało maluję pędzlem,do płynów używam zwykłego miękkiego pędzelka.Poszukaj poradników o malowaniu modeli pędzlami,napewno coś w internecie jest,Pozdrawiam. Dziękuję Cytuj
Szef Napisano 19 Stycznia 2021 Autor Napisano 19 Stycznia 2021 1 godzinę temu, _OldMan_ napisał: I wywal ten znak wodny. Dobrze Cytuj
GreGG24 Napisano 26 Stycznia 2021 Napisano 26 Stycznia 2021 Naprawdę nieźle. Mam tylko uwagę co do malowania - widać mimo wszystko dość grubo nałożoną farbę. Rozcieńczaj bardziej, nakładaj kilka warstw (po przeschnięciu poprzedniej, oczywiście), i najlepiej "na krzyż". Farba jest bardzo błyszcząca, zakładam, że powinna być matowa. Możliwe, że za krótko ją mieszasz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi