michal78 Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 Po półrocznej przerwie mój kolejny model, wiem że idealny nie jest, trochę przedobrzyłem z "waloryzacją" i wygląda jak ze złomowiska a nie służby czynnej. Jednak niektóre techniki zastosowałem po raz pierwszy. Do tej pory stosowałem w zasadzie tylko wash którego używałem zarówno do zapuszczania linii jak i ogólnego "przybrudzenia", Teraz zastosowałem poza washem "streaking efects" Miga do cieniowania i zacieków, "rainmarks efects" (w większości starłem bo efekt mi się nie podobał) oraz okopcenia suchym pigmentem z którym ewidentnie przegiąłem. Jest go zdecydowanie zbyt dużo ale musiałem tak zrobić aby zamaskować "popsute miejsce" po nieudolnym utrwalaniu pierwszego okopcenia (trochę się rozlało). Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i oceny, również porównanie do poprzednich moich modeli które są w galerii 144 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 (edytowane) Oo, wiktorek. I to taki co widział kawał świata. P.S. Polecam życzliwej uwadze: Edytowane 4 Lutego 2021 przez lejgo_inc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 4 Lutego 2021 Autor Share Napisano 4 Lutego 2021 19 minut temu, lejgo_inc napisał: P.S. Polecam życzliwej uwadze: Miałem do niedawna obiektyw makro zakupiony specjalnie do fotografowania kolejowych dioram i efekty były lepsze. Obecnie go nie mam (ani żadnego innego szkła) więc w tym momencie jestem skazany na komórkę, stąd zdjęcia takie a nie inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 Czy na koniec dałeś lakier błyszczący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 4 Lutego 2021 Autor Share Napisano 4 Lutego 2021 52 minuty temu, milczacy napisał: Czy na koniec dałeś lakier błyszczący? Półmat. Błyszczący daje przed kalkami i weatheringiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 Mocno się błyszczy jak na półmat. Z weatheringiem faktycznie zaszalałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 5 Lutego 2021 Autor Share Napisano 5 Lutego 2021 9 godzin temu, milczacy napisał: Z weatheringiem faktycznie zaszalałeś Dostał w kość na Falklandach, do tego silniki płonęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 5 Lutego 2021 Share Napisano 5 Lutego 2021 Victora nie było nad Falklandami. W 144 weathering to wyzwanie, szczególnie przy takim kontraście kolorów. Mi się podoba. Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 5 Lutego 2021 Autor Share Napisano 5 Lutego 2021 Fakt, tej wersji nie było, ale był po przeróbce na tankowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 5 Lutego 2021 Share Napisano 5 Lutego 2021 3 godziny temu, michal78 napisał: Fakt, tej wersji nie było, ale był po przeróbce na tankowiec. Skądinąd niesamowicie skomplikowana logistycznie akcja o kryptonimie Black Buck, w której jedenaście Victorów zapewniało obsługę jednego Vulcana (drugi zaplanowany odpadł z powodu awarii) w drodze na Falklandy, przy czym niewiele brakowało aby przynajmniej jeden z tankowców nie doleciałby spowrotem do Ascension. Ad jakości fotografii - zadbaj o neutralne, jednolite tło. Komórka to nie jest złe narzędzie, tylko trzeba mu stworzyć dobre warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 5 Lutego 2021 Share Napisano 5 Lutego 2021 Tych nalotów było kilka (chyba 7). Jeden z Vulcanów przez awarię sondy do tankowania został zmuszony do lądowania w Brazylii. Ciekawe jest to że w tym czasie Brytyjczycy byli w trakcie przebudowy kilku Vc10 do roli tankowca (i zapewne był by bardziej wydajny od Victora, upraszczając całą misję), ale nie zdążyli ich użyć. Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi