Mierzu Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Model był już w warsztacie, a teraz pokazuję całość. A więc tak: Model leciwy, malowany w całości pędzlem, farbami Pactra. Wash olejny, suchy pędzel. Część kanistrów pochodzi z zestawu Academy z akcesoriami, kartoniki zakupione na allegro do samodzielnego złożenia, flaga to również zakup z "netu". Jeżeli chodzi o modyfikację modelu ( zbyt szumnie to brzmi ), to ograniczyłem się do oderwania jednego z błotników.Zapraszam do oglądania no i komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Wydaje mi się że koła jezdne powinny być bardziej "zapiaszczone" i dookoła. Wygląda trochę jak by tam dość długo stał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 W zdjęciu SEPHIA wygląda naprawdę wyśmienicie. Gratuluję... Ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 bardzo ładny. tylko ta flaga trochę plastikowa. może by ją jeszcze trochę poprawić? i jakiegoś czołgistę dostawić? kanistry trochę za bardzo dziewicze, ale może się czepiam. efekt zapiaszczenia może być, stał w piachu i przez dwie godzinki sporo go nawiało... malować pędzlem taki model to niezła sztuka. pokłony. PS. kleiłeś go w piaskownicy? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Model całkiem ładny Ja też maluję pędzlem, ale nie potrafię tak jak ty . A tą flagę można bardzo łatwo wykonać samemu: http://diorama.pl/warsztat_flaga.html Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Już na etapie warsztatu opisałem moje odczucia o modelu. Bardzo ładnie wypędzlowany(może już czas na aerograf?) Fajniej wygladałaby ta flaga, jakbys ją podniósł. Podstawka-w niektórych miejscach gąsienice nie "wchodzą" w piach i widać jakieś białe prześwity, przynajmniej zdjęcia tak to pokazują. Zęby kół napędowych w kolorze czołgu, to w sumie mały detal, ale świecące się dodają uroku całej pracy. Czekam na kolejny Twój model pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Maja 2008 Autor Share Napisano 13 Maja 2008 bardzo ładny. tylko ta flaga trochę plastikowa. może by ją jeszcze trochę poprawić? i jakiegoś czołgistę dostawić? kanistry trochę za bardzo dziewicze, ale może się czepiam. efekt zapiaszczenia może być, stał w piachu i przez dwie godzinki sporo go nawiało... malować pędzlem taki model to niezła sztuka. pokłony. PS. kleiłeś go w piaskownicy? ;-) Flaga będzie poprawiona i wstawię nową fotkę. W piaskownicy mojego dziecka robiłem zdjęcia, na działce, bo jakoś głupio ludzie się na mnie patrzyli na pętli autobusowej jak na środku chciałem trzasnąć fotki Model całkiem ładny Ja też maluję pędzlem, ale nie potrafię tak jak ty . A tą flagę można bardzo łatwo wykonać samemu: http://diorama.pl/warsztat_flaga.html Dzięki za link Fajniej wygladałaby ta flaga, jakbys ją podniósł. Podstawka-w niektórych miejscach gąsienice nie "wchodzą" w piach i widać jakieś białe prześwity, przynajmniej zdjęcia tak to pokazują. Zęby kół napędowych w kolorze czołgu, to w sumie mały detal, ale świecące się dodają uroku całej pracy. Czekam na kolejny Twój model pozdrawiam Flaga jakoś nie chce się odkleić co do zębów to uwierz mi są w kolorze srebnym i są wytarte. Niestety występują na zdjęciach przekłamania w kolorach. Ja również czekam na kolejny Twój model. Dziękuję wszystkim za komentarze no i biorę się za Pzkw II ausf. D Alana!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Pzkw II ausf. D Alana Zapewne z kampanii wrześniowej?! Super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Maja 2008 Autor Share Napisano 13 Maja 2008 Pzkw II ausf. D Alana Zapewne z kampanii wrześniowej?! Super... Trafiony, zatopiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Modelik bardzo ładny, ale kółeczka zbyt czyste apropo zakupów z "netu" kartoniki i flagę można zrobić samemu szkoda pieniędzy ale to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi