Skocz do zawartości

Panzer IVD Tamiya 1:35

Mierzu

Rekomendowane odpowiedzi

Model był już w warsztacie, a teraz pokazuję całość. A więc tak:

Model leciwy, malowany w całości pędzlem, farbami Pactra. Wash olejny, suchy pędzel. Część kanistrów pochodzi z zestawu Academy z akcesoriami, kartoniki zakupione na allegro do samodzielnego złożenia, flaga to również zakup z "netu". Jeżeli chodzi o modyfikację modelu ( zbyt szumnie to brzmi ), to ograniczyłem się do oderwania jednego z błotników.Zapraszam do oglądania no i komentowania

Obraz352.jpg

Obraz328.jpg

Obraz357.jpg

Obraz350.jpg

Obraz345.jpg

Obraz342.jpg

Obraz326.jpg

Obraz351.jpg

Obraz349.jpg

Wydaje mi się że koła jezdne powinny być bardziej "zapiaszczone" i dookoła. Wygląda trochę jak by tam dość długo stał.

bardzo ładny. tylko ta flaga trochę plastikowa. może by ją jeszcze trochę poprawić? i jakiegoś czołgistę dostawić? kanistry trochę za bardzo dziewicze, ale może się czepiam. efekt zapiaszczenia może być, stał w piachu i przez dwie godzinki sporo go nawiało... malować pędzlem taki model to niezła sztuka. pokłony. PS. kleiłeś go w piaskownicy? ;-)

Już na etapie warsztatu opisałem moje odczucia o modelu.

Bardzo ładnie wypędzlowany(może już czas na aerograf?)

Fajniej wygladałaby ta flaga, jakbys ją podniósł.

Podstawka-w niektórych miejscach gąsienice nie "wchodzą" w piach i widać jakieś białe prześwity, przynajmniej zdjęcia tak to pokazują.

Zęby kół napędowych w kolorze czołgu, to w sumie mały detal, ale świecące się dodają uroku całej pracy.

Czekam na kolejny Twój model

pozdrawiam

bardzo ładny. tylko ta flaga trochę plastikowa. może by ją jeszcze trochę poprawić? i jakiegoś czołgistę dostawić? kanistry trochę za bardzo dziewicze, ale może się czepiam. efekt zapiaszczenia może być, stał w piachu i przez dwie godzinki sporo go nawiało... malować pędzlem taki model to niezła sztuka. pokłony. PS. kleiłeś go w piaskownicy? ;-)

Flaga będzie poprawiona i wstawię nową fotkę. W piaskownicy mojego dziecka robiłem zdjęcia, na działce, bo jakoś głupio ludzie się na mnie patrzyli na pętli autobusowej jak na środku chciałem trzasnąć fotki

Model całkiem ładny Ja też maluję pędzlem, ale nie potrafię tak jak ty . A tą flagę można bardzo łatwo wykonać samemu:

http://diorama.pl/warsztat_flaga.html

Dzięki za link

Fajniej wygladałaby ta flaga, jakbys ją podniósł.

Podstawka-w niektórych miejscach gąsienice nie "wchodzą" w piach i widać jakieś białe prześwity, przynajmniej zdjęcia tak to pokazują.

Zęby kół napędowych w kolorze czołgu, to w sumie mały detal, ale świecące się dodają uroku całej pracy.

Czekam na kolejny Twój model

pozdrawiam

Flaga jakoś nie chce się odkleić co do zębów to uwierz mi są w kolorze srebnym i są wytarte. Niestety występują na zdjęciach przekłamania w kolorach. Ja również czekam na kolejny Twój model. Dziękuję wszystkim za komentarze no i biorę się za Pzkw II ausf. D Alana!!!!

Modelik bardzo ładny, ale kółeczka zbyt czyste apropo zakupów z "netu" kartoniki i flagę można zrobić samemu szkoda pieniędzy ale to tylko moje zdanie