Jjcale13 Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Witam, przedstawię się, jestem emerytowanym lekarzem, postanowiłem rozpocząć ( a może kontynuować przerwaną 50 lat temu ) budowę nowych a na początku renowację starych modeli z plastiku. przygotowałem sobie warsztat pracy, nabyłem aerografy z kompresorem i próbuję...w sumie jestem początkujący ! na początek chciałby reanimować model fmy Italieri Big Food, mam sklejone podwozie + przyklejoną do niego skrzynie ładunkową, pytanie czy przed przyklejeniem do ramy kabiny kierowcy powinienem najpierw pomalować farbą podkładową osobno obie części i potem skleić czy nie ma to znaczenia ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Witaj Przyjacielu . Widać że jak ktoś jest zarażony Modelvirusem to na całe życie . Napiszę tak jestem fanem amerykańskiej myśli technicznej . Nie wiem na jakim jesteś etapie doświadczenia ale jak możesz wrzuć zdjęcia , wtedy coś więcej napiszę. Ja wiem że to absolutny kosmos ale zobacz co można zrobić z tego zestawu Italeri który posiadasz : https://www.vodnik.net/m923a1_gal.html Jakby co to pytaj postaram się pomóc. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Witaj Zdecydowanie łatwiej Ci będzie pomalować wszystkie główne elementy osobno a dopiero na końcu wszystko "do kupy". ps. kleiłem go 20 lat temu, sam niedługo zabieram się za niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jjcale13 Napisano 20 Lutego 2021 Autor Share Napisano 20 Lutego 2021 (edytowane) Witam, bardzo dziękuję z miłe przyjęcie, jak widzicie na zdjęciach przygotowałem sobie warsztat pracy i zaczynam restaurować stare modele , część z nich została ręcznie pomalowana, znalazłem także rozpoczęty model Big Fooda którego chciałbym skończyć , oglądając filmy na YouTube mam problem czy najpierw część modelu pomalować aerografem ( też będę to robił po raz pierwszy ), czy skończyć klejenie i pomalować całość, kończę także rozpoczętą makietę HO , mam kolejki kupione w latach 60-70 XX wieku,próbuję stosować na modelach Washe z różnym efektem jak widać na zdjęciach, ale najgorsze to już nie ten wzrok. pozdrawiam Edytowane 20 Lutego 2021 przez Jjcale13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jjcale13 Napisano 20 Lutego 2021 Autor Share Napisano 20 Lutego 2021 (edytowane) dziękuję mała literówka pozdrawiam Edytowane 20 Lutego 2021 przez Jjcale13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jjcale13 Napisano 20 Lutego 2021 Autor Share Napisano 20 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jjcale13 Napisano 20 Lutego 2021 Autor Share Napisano 20 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 W dniu 19.02.2021 o 10:11, Jjcale13 napisał: na początek chciałby reanimować model fmy Italieri Big Food Ciężarówka to Big Foot (Wielka Stopa) a nie Big Food (Wielkie Żarcie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jjcale13 Napisano 22 Lutego 2021 Autor Share Napisano 22 Lutego 2021 witam, na zdjęciach mam stary model czołgu z przed chyba 25 lat, nie pamiętam czy to M41 muszę tylko dokupić do niego gąsienice bo stare się rozsypały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi