emilc78 Napisano 22 Lutego 2021 Share Napisano 22 Lutego 2021 Kolega poprosił o pomalowanie kilku figurek. Temat malowania figurek to dla mnie nowość, ale wyzwanie przyjęte. Figurki na podstawkach o średnicy 25mm, wysokości 37mm (rycerze i łucznicy), oraz 50 - 55mm (trolle). Figurki były trochę zjechane i niektóre elementy były połamane - zdjęcia "przed" to zdjęcia figurek nowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 22 Lutego 2021 Share Napisano 22 Lutego 2021 Nie idzie "rycerzu"zaznaczyć bardziej szczelinę obserwacyjną?teraz wygląda jak by jej nie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Lutego 2021 Share Napisano 22 Lutego 2021 Spokojnie można by jeszcze powalczyć. Sporo tu jeszcze do roboty. Ale potencjał jest. Plus za cięciwy w łukach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilc78 Napisano 22 Lutego 2021 Autor Share Napisano 22 Lutego 2021 Jak już pisałem, figurki trochę zjechane, ale co do szczeliny, to się zgodzę - spróbuję ja jeszcze pogłębić. Ponadto, sporo walczyłem o cieniowanie na łucznikach, i przez to świeca nie jak wiadomo co - konieczna jeszcze warstwa matu, no i słabo to wychodziło. Osobiście najbardziej z tej serii podobają mi się trolle, choć tu nie potrafiłem wydobyć zębów tak jak bym chciał. Z pewnością gdyby były to większe figurki nie byłoby problemu, ale z 55mm nie dałem rady. Chyba, że macie jakieś porady, to chętnie jeszcze powalczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Lutego 2021 Share Napisano 22 Lutego 2021 55 mm? Ło Panie, Bajka. Temu zielonemu na początek daj zielonego washa, a potem porozjaśniaj mu te wystające partie mięśni , zakres kolorów od ciemnoniebieskiego do żółtozielonego. Nie bój się eksperymentować. Zacznij tylko, a zobaczysz, że pójdzie samo. Wet blending w sam raz na te zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 23 Lutego 2021 Share Napisano 23 Lutego 2021 55mm to takie 1/35 czy 1/32, spokojnie możesz się pobawić w wyciąganie szczegółów, chociaż faktycznie, widać, ze to są jakieś stare odlewy. Natomias kiepską rzeźbę mozna zawsze trochę podratować dobrym malowaniem dobre oświetlenie plus jakieś szkło lub okulary powiększające i można zrobić całkiem sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi