Szymeeeek Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Witam was korzystając z majowego zachodzącego słońca zrobiłem sobie sesje zdjęciową mojego dafa którego sklejałem ok 3 miesiące z przerwami. Model malowany farbami humbrola oraz Motipem Żółtym. Polerowany woskiem Jaguara. Modelik robiony prosto z pudła z dodatkiem moich diód z przodu. Aha te czarne plamy będą zamalowane (uszczelki) tylko brakło mi farby żeby to zamalować. Zapraszam do oglądania fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Troche małe fotki aby coś konkretnego powiedzić, a tak to dafik wygląda spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Nom szkoda ze nie mozna powiekszyć fot , ale na miniaturkach wygląda ciekawie i ładnie położony lakier , czekamy na wieksze foty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Nom lakier dobrałeś fajnie, tylko szkoda że nie przyciemniłeś wnętrza, zwłaszcza tylniej ściany za leżanką:/. Tak to spox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 troche małe te zdjęcia ale model wygląda fajnie jedyne co mnie razi to nie pomalowane uszczelki z boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Fajny model chce go kupic tylko mi się kalki nie podobają tylko daf xf 105 A i zobaczyłem jeden mały chyba błąd mianowicie taki na zdjęciu nr 3.4 na osłonie między osiowej zauważyłem że taka mała kropeczka pomaraczowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 14 Maja 2008 Autor Share Napisano 14 Maja 2008 Fajny model chce go kupic tylko mi się kalki nie podobają tylko daf xf 105 A i zobaczyłem jeden mały chyba błąd mianowicie taki na zdjęciu nr 3.4 na osłonie między osiowej zauważyłem że taka mała kropeczka pomaraczowa Kolego te kropki na osłonach to po prostu pomarańczowe boczne światła. Aha i jeszcze jedno pytanie czy mam z tym modelem jakieś szanse w Opolu na Master Truck w lipcu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 pomarańczowe boczne światła. Tak zwane "Obrysówki". Fajny daf , szczególnie bardzo fajne kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Kolego te kropki na osłonach to po prostu pomarańczowe boczne światła.Aha i jeszcze jedno pytanie czy mam z tym modelem jakieś szanse w Opolu na Master Truck w lipcu??? Co za pytanie tam każdy ma jakieś szanse Jedni większe inni mniejsze Ja też się wybieram do OPOLA ale jeszcze bez modelu Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Ok bo jakoś dziwnie to zobaczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Gratuluję tak świetnego modelu.Saxot powiedz mi jak udało Ci się uzyskać tak świetny efekt żółtego???A więc czy dawałeś podkład itp??? W ogóle masz tu gdzieś na forum relacje z budowy po szukałem ale nie mogłem odszukać:( Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Odnoszę wrażenie, że kalki boczne zalepiły drzwi, ale tak poza tym to całkiem ładnie się Twój model prezentuje Skoro chcesz go zabrać do Opola to całkiem realne, że zobaczę go na żywo. Pozdrawiam i miejmy nadzieję do zobaczyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 15 Maja 2008 Autor Share Napisano 15 Maja 2008 Gratuluję tak świetnego modelu.Saxot powiedz mi jak udało Ci się uzyskać tak świetny efekt żółtego???A więc czy dawałeś podkład itp??? W ogóle masz tu gdzieś na forum relacje z budowy po szukałem ale nie mogłem odszukać:(Pozdro!!! Powiem ci tak nie dawałem podkładu ale jest to zwykły Motip żółty malowany tak : 3 razy cienkie warstwy tzw.mgiełki i 2 grubsze a efekt końcowy zawdzięczam woskowi firmy Jaguar. Niestety nie mam relacji na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Ciekawie wyszedł. Szkoda tylko, że nie ma fotki ukazującej, jak świecą diody... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Dobrze że ktoś sie o nie upomniał, bo byśmy o tym zapomnieli. saxot zrobisz fotki w nocy z włączonymi diodami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Dobrze że ktoś sie o nie upomniał, bo byśmy o tym zapomnieli.Ja nie mógłbym zapomnieć; Saxot i ja wiemy, dlaczego. ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 15 Maja 2008 Autor Share Napisano 15 Maja 2008 Dobrze że ktoś sie o nie upomniał, bo byśmy o tym zapomnieli.Ja nie mógłbym zapomnieć; Saxot i ja wiemy, dlaczego. ;) Pozdrawiam Kermit czyżbym o czymś zapomniał a fotki zrobie w najbliższych godzinachha już sobie przypomniałem dzięki za pomoc Kermit jak będziesz w Opolu na Master Trucku to masz piwo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 dzięki za pomoc Kermit jak będziesz w Opolu na Master Trucku to masz piwoBędę pamiętał. ;) Tylko nie wiem jeszcze, czy tam będę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 (edytowane) Saxsot mam jeszcze jedno pytanie,związane z lakierem.Mógł byś napisać jak się ten spray nazywa??? Nr katalogu itp. Model ful wypas P.S. Koniecznie zrób fotki w nocy. Edytowane 17 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 17 Maja 2008 Autor Share Napisano 17 Maja 2008 Saxsot mam jeszcze jedno pytanie,związane z lakierem.Mógł byś napisać jak się ten spray nazywa??? Nr katalogu itp. Model ful wypasP.S. Koniecznie zrób fotki w nocy. Cytuje to co pisze na puszce:FIAT 258 CINQ.zolta ginestra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Dzięki Saxsot za wszelkie info dotyczące malowania,na bank się przyda.Kiedyś jak będę miał trochę grosz to też sobie sprawie takiego DAFa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Model wyszedł, Ci fantastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 NAPRAWDE FAJNY DAFIK.POWODZENIA DLA WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Model fajny, chociaż jedna rzecz mnie osobiście drażni... Ta jedna dioda w światłach... akurat w tym modelu dało się to świetnie zrobić na dwóch takich diodach: Efekt w nocy: Trochę szkoda ale jak pokombinujesz to moze jeszcze da się coś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi