blackriver Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 (edytowane) Jakieś patenty na narysowania równo lini na modelu? (oprócz linijki/ekierki) Akurat na Walrusie revelowym w 1/72? Edytowane 9 Marca 2021 przez blackriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 Zależy jak te lini mają przebiegać... wszyscy chwalą taśmę Dymo do tłoczenia opisów, gruba twarda robi dobre oparcie dla rysika, są lakiernicze elastyczne z Boll'a, da się zrobić łuki...niektórzy robią na izolacyjnej lub wzorniki trumpka itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 9 Marca 2021 Autor Share Napisano 9 Marca 2021 Nie chodzi mi o rycie, a o narysowanie na plastiku - mam goły oszlifowany kadłub, na planach mam przebieg, ale jakoś na plastik trzeba to przenieść... metoda linijka, ekierki, cyrkle znam, używam, ale może jest coś prostego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 Tutaj masz zaznaczanie, rycie linii i nitów: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 9 Marca 2021 Autor Share Napisano 9 Marca 2021 (edytowane) No tak kurde, przecież można przenieść z planów taśmą maskującą... choć jak pomyślę o pływakach to mi się troszkę chłodno robi Edytowane 9 Marca 2021 przez blackriver :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi