blackriver Napisano 9 Marca 2021 Napisano 9 Marca 2021 (edytowane) Jakieś patenty na narysowania równo lini na modelu? (oprócz linijki/ekierki) Akurat na Walrusie revelowym w 1/72? Edytowane 9 Marca 2021 przez blackriver Cytuj
myszaty Napisano 9 Marca 2021 Napisano 9 Marca 2021 Zależy jak te lini mają przebiegać... wszyscy chwalą taśmę Dymo do tłoczenia opisów, gruba twarda robi dobre oparcie dla rysika, są lakiernicze elastyczne z Boll'a, da się zrobić łuki...niektórzy robią na izolacyjnej lub wzorniki trumpka itp.... Cytuj
blackriver Napisano 9 Marca 2021 Autor Napisano 9 Marca 2021 Nie chodzi mi o rycie, a o narysowanie na plastiku - mam goły oszlifowany kadłub, na planach mam przebieg, ale jakoś na plastik trzeba to przenieść... metoda linijka, ekierki, cyrkle znam, używam, ale może jest coś prostego? Cytuj
Fixer Napisano 9 Marca 2021 Napisano 9 Marca 2021 Tutaj masz zaznaczanie, rycie linii i nitów: 1 Cytuj
blackriver Napisano 9 Marca 2021 Autor Napisano 9 Marca 2021 (edytowane) No tak kurde, przecież można przenieść z planów taśmą maskującą... choć jak pomyślę o pływakach to mi się troszkę chłodno robi Edytowane 9 Marca 2021 przez blackriver :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi