Constructor Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 1. Czy blaszki produkowane są do kazdego modelu? Nie chodzi mi konkretny model konkretnej firmy, ale o to czy kupując jakiś pojazd dostanę do niego blaszki? 2. Które sklepy mają największy wybór blaszek? Jak ich szukać, czy blaszki to oficjalna nazwa czy elementy fototrawione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Sprobuj w Eduard Polska Eduard Polska Sp.z o.o. ul.Tęczowa 38 53-602 Wrocław tel/fax: 071-342 92 91 e-mail: eduard@eduard.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 15 Maja 2008 Autor Share Napisano 15 Maja 2008 Dzięki na pewno będę próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 1. Na pewno nie 2. Constructor! Zadajesz pytania jakbys od wczoraj zaczal przygode z modelarstwem i jakbys nigdy nie odwiedzal sklepow w necie . Chcesz nas zachecic do pogawedki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Rysio radzi! Używajcie Google i myjcie rączki! Wpisz w Googla skale, nazwe modelu i slowo photoetched i juz wiesz czy sa do tego jakies blachy. A jesli szukasz zywicy to wpisz skale, nazwe modelu i slowo resin. Ten Rysio to łebski chłop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 15 Maja 2008 Autor Share Napisano 15 Maja 2008 erkamo modeli nie kleiłem od 15, a wtedy to nawet nożyk do tapet ciężko było zdobyć. Marudek tu w sumie nie chodzi o szukanie w Google, ale o to czy do każdego modelu da się coś dopasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Wszystko jasne Constructor! Twoje drugie pytanie tylko troche mnie rozbawilo. Tak naprawde to chyba nie da sie tak jednoznacznie na nie odpowiedziec, bo jedni maja to inni tamto. Warto tez odwiedzac strony producentow jak Eduard, Part, Extratech, Verlinden itp, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 16 Maja 2008 Autor Share Napisano 16 Maja 2008 erkamo widzisz teraz dzięki tobie znam przynajmniej producentów. Wiem gdzie dokładnie szukać. Jak już powiedziałem, 15 lat temu takie rzeczy do modeli nawet mi się nie śniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 widzisz teraz dzięki tobie znam przynajmniej producentów. Wiem gdzie dokładnie szukać. Hej. To żeby nie było zbyt ślicznie - zestawów jest mnóstwo, ale trafiają się takie, które można z czystym sumieniem od razu włożyć do okrągłego segregatora (bo są zrobione byle jak). Wiele - szczególnie tych starszych - zawiera ledwie połowę elementów do wykorzystania (reszta - w stylu fototrawiony TRZONEK do łopaty - tylko zapełnia powierzchnię). Miedzy innymi dlatego zacząłem się sam bawić w wyroby "piwne" bo kiedyś szlag jasny mnie trafił gdy z blaszki za 3 dychy wykorzystałem siatkę nadsilnikową i kilka uchwytów. Reasumując - dobra blaszka niestety kosztuje często więcej niż model, dlatego każdą "okazję" trzeba dokładnie sprawdzić, coby nie wyjść na "Media-Markt". A co do sklepów - polecam Azję (np http://www.luckymodel.com/). Co prawda wymagają posiadania karty kredytowej albo internetowej, przesyłka potrafi trwać nawet dwa miesiące, ale cenami biją na głowę resztę świata (a w przypadku blaszek cena obejmuje zwykle koszt przesyłki) Kiedyś nawet blaszkę Eduarda sprowadziłem sobie via LuckyModel i wyszło taniej niżbym ją ściągał z Czech (o polskich sklepach nie wspominając). Pozdrowionka ZzB P.S. Witam dinozaura. Ja też onegdaj miałem długaśną przerwę w życiorysie. Może nie 15 wiosen ale niewiele mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 ZzB no właśnie a ja szukam czegoś na terenie Polski i karty kredytowej nie mam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 jadar model tam jest tego sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi