slawek632 Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 Prosto z pudla bardzo przyjazny model ale to juz normalne jezeli chodzi o ta firme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Mój ulubiony Bf-109... Perfekcyjne malowanie... Wash zrobiony ze smakiem... SUPCIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Piękny Emil Wzdłuż ogona powinna być linia podział zaznaczona Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 no mam ten sam model ale powiem ci że wykonałeś go świetnie fajnie pomalowany i ten wash miodnio gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Witam, na "Niemcach" się nie znam nic a nic, ale czy od spodu nie powinien być widoczny "szew" łączący obie połówki kadłuba (jak na załączonym rysunku)? U Ciebie jest to bardzo ładnie zaszpachlowane. Poza tym model pierwsza klasa. Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 17 Maja 2008 Autor Share Napisano 17 Maja 2008 Dziekuje za wszystkie opinie brak szwu na gorze i dole jest oczywistym moim bledem ale moge obiecac poprawe bo emil to klasyka gatunku i napewno jeszcze kiedys wroce do tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 Ogólnie jest ok, mam tylko jedno pytanie, czemu on jest taki czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 Całkiem przyjemnie zrobiony Bf-109. Fajnie, że wybrałeś takie właśnie malowanie. Podoba mi się gładkość powierzchni, ułożenie kalek, slady eksploatacji. Nie podoba mi się brak wspomnianego wcześniej szwu i wash w niektórych liniach podziału. Linie wyglądają na zbyt mocno nacięte skalpelem lub źle wyszlifowane, a wash bardzo to uwidacznia. Ogólnie modelik trzyma poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 Bardzo fajnie zrobiona 109'tka (extra wnetrze kabiny). Zastanawia mnie tylko maly brak konsekfentnosci w sladach eksploatacji - wykonales okopcenia dzialek, a karabiny??? kanaly sa totalnie czysciutkie a w orginale to wlasnie one ulegaly szybszemu okopceniu (a nie powierzchnie skrzydel)... pzdr. Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 21 Maja 2008 Autor Share Napisano 21 Maja 2008 Jeszcze raz dziekuje za wszystkie pozytywne opinie i uwagi.Niestety niektore bledy sa juz raczej nie do skorygowania np szwy na gorze i dole kadluba,napewno poprawie okopcenie km kadlubowych.Uczymy sie i doskonalimy caly czas a i tak popelniamy bledy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Nie znam się na lotnictwie, ale super ten model wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Mi się bardzo podoba. Czy takie szwy wystepują w wiekszości samolotów czy kolor błekitny to rlm 76 czy 65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 ten kolor to RLM65 a co do szwu to nie jest to az tak powszwchne zjawisko mowie o umiejscowieniu oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Jeżeli chodzi o Bf 109 to rzekłbym, że bardzo powszechnym ten szef zjawiskiem jest. Dlaczego on jest taki czysty bo sie odpowiedziu nie doczekałem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 28 Maja 2008 Autor Share Napisano 28 Maja 2008 dla czego taki czysty bo taka mialem wizje tego modelu powiedzial bym moj kaprys co do szwu to mysle ze chodzilo o wszystkie samoloty w pytaniu a nie tylko o 109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Ok, wizja wizją, a ja z chęcią wrzucę kij w mrowisko, bo Avia złeterowana dość zacnie, gdzie idąc tą samą drogą 109'tka to samolot, który do czyścioszków zdecydowanie nie należał i że tak powiem z modelarskiej przyzwoitości należałoby go umorusać, bo przecież modelarstwo to poza hobby, głównie a może przede wszystkim budowa miniatury tego co latało kiedyś ponad naszymi głowami. Polepienie i pomalowanie modelu to najprostrze czynności jakie wykonujemy w naszym hobby ale weathering już taka prosta czynnością nie jest i myślę, że nie powinien się on ograniczać tylko do zapuszczenia linii podziału i pomazania pastelami (w przypadku Bf 109 prezentowanego) śladów spalin z kolektorów wydechowych. Jeśli wizja taka, to w porządku, każdy ma pełne prawo do interpretacji własnej, natomiast ten Bf 109 jest wręcz nieprzyzwoicie czysty, a przez to troszku zabawkowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi