slawek632 Posted May 16, 2008 Share Posted May 16, 2008 Prosto z pudla bardzo przyjazny model ale to juz normalne jezeli chodzi o ta firme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil zoszak Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Mój ulubiony Bf-109... Perfekcyjne malowanie... Wash zrobiony ze smakiem... SUPCIO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HubertK Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Piękny Emil Wzdłuż ogona powinna być linia podział zaznaczona Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 no mam ten sam model ale powiem ci że wykonałeś go świetnie fajnie pomalowany i ten wash miodnio gratuluje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
łsobota Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Witam, na "Niemcach" się nie znam nic a nic, ale czy od spodu nie powinien być widoczny "szew" łączący obie połówki kadłuba (jak na załączonym rysunku)? U Ciebie jest to bardzo ładnie zaszpachlowane. Poza tym model pierwsza klasa. Bardzo mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek632 Posted May 17, 2008 Author Share Posted May 17, 2008 Dziekuje za wszystkie opinie brak szwu na gorze i dole jest oczywistym moim bledem ale moge obiecac poprawe bo emil to klasyka gatunku i napewno jeszcze kiedys wroce do tego tematu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_C Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 Ogólnie jest ok, mam tylko jedno pytanie, czemu on jest taki czysty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 Całkiem przyjemnie zrobiony Bf-109. Fajnie, że wybrałeś takie właśnie malowanie. Podoba mi się gładkość powierzchni, ułożenie kalek, slady eksploatacji. Nie podoba mi się brak wspomnianego wcześniej szwu i wash w niektórych liniach podziału. Linie wyglądają na zbyt mocno nacięte skalpelem lub źle wyszlifowane, a wash bardzo to uwidacznia. Ogólnie modelik trzyma poziom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dewertus Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 Bardzo fajnie zrobiona 109'tka (extra wnetrze kabiny). Zastanawia mnie tylko maly brak konsekfentnosci w sladach eksploatacji - wykonales okopcenia dzialek, a karabiny??? kanaly sa totalnie czysciutkie a w orginale to wlasnie one ulegaly szybszemu okopceniu (a nie powierzchnie skrzydel)... pzdr. Hubert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek632 Posted May 21, 2008 Author Share Posted May 21, 2008 Jeszcze raz dziekuje za wszystkie pozytywne opinie i uwagi.Niestety niektore bledy sa juz raczej nie do skorygowania np szwy na gorze i dole kadluba,napewno poprawie okopcenie km kadlubowych.Uczymy sie i doskonalimy caly czas a i tak popelniamy bledy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciechu Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 Nie znam się na lotnictwie, ale super ten model wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszDudek Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 Mi się bardzo podoba. Czy takie szwy wystepują w wiekszości samolotów czy kolor błekitny to rlm 76 czy 65 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek632 Posted May 27, 2008 Author Share Posted May 27, 2008 ten kolor to RLM65 a co do szwu to nie jest to az tak powszwchne zjawisko mowie o umiejscowieniu oczywiscie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_C Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 Jeżeli chodzi o Bf 109 to rzekłbym, że bardzo powszechnym ten szef zjawiskiem jest. Dlaczego on jest taki czysty bo sie odpowiedziu nie doczekałem Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek632 Posted May 28, 2008 Author Share Posted May 28, 2008 dla czego taki czysty bo taka mialem wizje tego modelu powiedzial bym moj kaprys co do szwu to mysle ze chodzilo o wszystkie samoloty w pytaniu a nie tylko o 109 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_C Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 Ok, wizja wizją, a ja z chęcią wrzucę kij w mrowisko, bo Avia złeterowana dość zacnie, gdzie idąc tą samą drogą 109'tka to samolot, który do czyścioszków zdecydowanie nie należał i że tak powiem z modelarskiej przyzwoitości należałoby go umorusać, bo przecież modelarstwo to poza hobby, głównie a może przede wszystkim budowa miniatury tego co latało kiedyś ponad naszymi głowami. Polepienie i pomalowanie modelu to najprostrze czynności jakie wykonujemy w naszym hobby ale weathering już taka prosta czynnością nie jest i myślę, że nie powinien się on ograniczać tylko do zapuszczenia linii podziału i pomazania pastelami (w przypadku Bf 109 prezentowanego) śladów spalin z kolektorów wydechowych. Jeśli wizja taka, to w porządku, każdy ma pełne prawo do interpretacji własnej, natomiast ten Bf 109 jest wręcz nieprzyzwoicie czysty, a przez to troszku zabawkowy. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts