miki29021 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Jak niektórzy wiedzą jakiś czas temu zacząłem robić volvo jak w tytule. Rozstaw osi dostałem od dealera volvo z Sędziszowa Młp. Na modelu został położony lakier + klar firmy śnieżka po czym wszystko wypolerowałem pastą polerską firmy "AUTOMAX". Niestety mogę pokazać tylko jedną fotke oryginału ze strony firmowej do której należy, ponieważ resztę dokładniejszych fotek dostałem pocztą e-mail, ale bez zgody pokazywania ich na internecie (na razie czekam na zgodę pokazania ich w relacji na konkursach). Cały pojazd jest na resorze, oczywiście nie jest w 100% skończony nie wiem nawet czy w 50% xD . Fotka w skali 1:1 : A teraz parę świeżych fotek, nie najlepszej jakości, ale w najbliższym czasie się postaram o lepsze !!!UWAGA!!! Kolor modelu na zdjęciach bardzo odbiega od rzeczywistości !!!UWAGA!!! : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRUGER_MAN Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Fajnie sie zapowiada , na 2 fotce tylna sciana ma juz bardziej podobny kolor , czekamy na wiecej fotek . P.S. Co to za glob jest ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilonzo Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Jak narazie bardzo mi się podoba. Wiem jak to jest... Niektóre aparaty nie pokazują w pełni takiego koloru jaki się uzyskało w rzeczywistości . Właśnie... Co to za glob???. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinzo56 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 No ciekawy projekt a mam takie samo pytanie co kruger, co to jest za glob ??? Wiadomo, że z Volvo i chyba ty go przerabiałeś ale najlepiej Ty sie wypowiedz. Pozdrawiam i powodzenia w dalszej budowie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki29021 Posted May 17, 2008 Author Share Posted May 17, 2008 Ten glob pochodzi od volva stobart z kontenerem z firmy italeri . Kolor jest identyczny w modelu jak i w oryginale, tyle że już było ciemno na polu i nie wyszło, a z fleszem za bardzo się świeci, jutro wezmę statyw i po południu zrobię porządne fotki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRUGER_MAN Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Z racji iż juz sie dowiedziałem , jest to jak wiadomo glob sredni dołaczany miedzy innymi do volvo eddie stobart italerki , zobaczymy czy miki bedzie czesto nas zaszczycał aktualkami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki29021 Posted May 17, 2008 Author Share Posted May 17, 2008 Szkoła robi swoje, ale mam nadzieje że do 15TS go skończe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truckman Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 No no.. zapowiada się jak dobry horror aż bać coś się będzie działo dalej... zaczynam kibicować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merida Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 OO fajny projekt kolor chyba ten w modelu jest ładniejszy mi się tak zdaje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted May 18, 2008 Super Moderator Share Posted May 18, 2008 Witam. Ciekawie się zapowiada. Tylko nie zniechęć się w połowie projektu, bo model wyjdzie naprawde zadawalający oko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki29021 Posted May 18, 2008 Author Share Posted May 18, 2008 Obiecałem więc daje fotki przy lepszym świetle, teraz wyjdą wszystkie niedociągnięcia: Lustereczko: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciechu Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 Spoko, tylko ten glob mi nie bardzo pasuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinzo56 Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 Glob jak z premiumki ale model jak najbardziej dobry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki29021 Posted May 18, 2008 Author Share Posted May 18, 2008 Italeri go zepsuło, dodam tylko ramkę na reklamę i wszystkie światełka i bedzie mniej więcej wyglądał jak trzeba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merida Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 marcinzo56 troche racji nie masz premium ma o wiele większy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truckerek93 Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 Ale ten kształt przypomina premium.Bardzo fajny projekcik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinzo56 Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 marcinzo56 troche racji nie masz premium ma o wiele większy Kolego, ten dach przypomina mi Premium'ke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merida Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 Spoko mi też sie tak zdaje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki29021 Posted May 19, 2008 Author Share Posted May 19, 2008 No więc dzisiaj już kolejna aktualka Przed chwilką pobawiłem się nad szafkami które docelową znajdą się za kabiną, ale koniec zanudzania daje fotki: Oryginał: A tu efekty mojej pracy oczywiście jest to nie skończone: Sory za jakość fotek ale to tylko telefon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki29021 Posted May 19, 2008 Author Share Posted May 19, 2008 Teraz pokaże fotki z prac nad naczepą nooteboom (której poprzednich właścicielem był Maciek T.). Gdy to otrzymałem, wózek był urwany od podłogi, szyja była urwana od podłogi, nie było opon, felgi były pourywane, i w paru miejscach lakier się poobdzierał, tak więc już za niedługo naczepa dostanie nowy lakier, i stanie (mam nadzieje) do TS na kołach razem z ciągnikiem jak nie to trudno. Fotki: -koło godziny 16 kiedy jeszcze nie miałem w głowie żeby ją malować od nowa: -koło godziny 18.30 gdy już postanowiłem ją od nowa pomalować: Mam nadzieje że Maciek mnie nie powiesi za to co czynie z tą naczepą Mile widziane komentarze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 No super!! A można wiedzieć ile modeli rozbebeszyłeś aby zamontować te trzy dodatkowe ośki w ciągniku?? Naczepa to jakaś z zestawu czy samoróbka?? Pozdrawiam i powodzenia!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki29021 Posted May 19, 2008 Author Share Posted May 19, 2008 Naczepę zrobił Maciek Turczynowicz od podstaw lecz przesadził z ładunkiem i pękła, napisałem wyżej w jakim była stanie jak do mnie doszła. Co do osiek to tak, zawieszenie osi pędnych jest od Mercedesa weckera/sk a dwie pozostałe ośki skrętne która dołożyłem to pochodzą z: pierwsza z rozbiórki jednego modelu, który kupiłem za pare groszy, a druga z modelu który dostałem, wziąłem dach i ośkę i sprzedałem resztę. Jutro więcej fotek z prac pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki29021 Posted May 20, 2008 Author Share Posted May 20, 2008 (edited) Tak więc lakier: Wieczorkiem postaram się dać fotki, z pracy nad volvo Edited May 20, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ITALERITRUCK Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 Fotka troche słaba.Jak narazie dobrze ci idzie lakier terz ładnie położony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truckerek93 Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 Spraj śnieżki?? Fajnie to idzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts