miki29021 Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Jak niektórzy wiedzą jakiś czas temu zacząłem robić volvo jak w tytule. Rozstaw osi dostałem od dealera volvo z Sędziszowa Młp. Na modelu został położony lakier + klar firmy śnieżka po czym wszystko wypolerowałem pastą polerską firmy "AUTOMAX". Niestety mogę pokazać tylko jedną fotke oryginału ze strony firmowej do której należy, ponieważ resztę dokładniejszych fotek dostałem pocztą e-mail, ale bez zgody pokazywania ich na internecie (na razie czekam na zgodę pokazania ich w relacji na konkursach). Cały pojazd jest na resorze, oczywiście nie jest w 100% skończony nie wiem nawet czy w 50% xD . Fotka w skali 1:1 : A teraz parę świeżych fotek, nie najlepszej jakości, ale w najbliższym czasie się postaram o lepsze !!!UWAGA!!! Kolor modelu na zdjęciach bardzo odbiega od rzeczywistości !!!UWAGA!!! : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Fajnie sie zapowiada , na 2 fotce tylna sciana ma juz bardziej podobny kolor , czekamy na wiecej fotek . P.S. Co to za glob jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Jak narazie bardzo mi się podoba. Wiem jak to jest... Niektóre aparaty nie pokazują w pełni takiego koloru jaki się uzyskało w rzeczywistości . Właśnie... Co to za glob???. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 No ciekawy projekt a mam takie samo pytanie co kruger, co to jest za glob ??? Wiadomo, że z Volvo i chyba ty go przerabiałeś ale najlepiej Ty sie wypowiedz. Pozdrawiam i powodzenia w dalszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 17 Maja 2008 Autor Share Napisano 17 Maja 2008 Ten glob pochodzi od volva stobart z kontenerem z firmy italeri . Kolor jest identyczny w modelu jak i w oryginale, tyle że już było ciemno na polu i nie wyszło, a z fleszem za bardzo się świeci, jutro wezmę statyw i po południu zrobię porządne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Z racji iż juz sie dowiedziałem , jest to jak wiadomo glob sredni dołaczany miedzy innymi do volvo eddie stobart italerki , zobaczymy czy miki bedzie czesto nas zaszczycał aktualkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 17 Maja 2008 Autor Share Napisano 17 Maja 2008 Szkoła robi swoje, ale mam nadzieje że do 15TS go skończe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 No no.. zapowiada się jak dobry horror aż bać coś się będzie działo dalej... zaczynam kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 OO fajny projekt kolor chyba ten w modelu jest ładniejszy mi się tak zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Maja 2008 Super Moderator Share Napisano 18 Maja 2008 Witam. Ciekawie się zapowiada. Tylko nie zniechęć się w połowie projektu, bo model wyjdzie naprawde zadawalający oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 Obiecałem więc daje fotki przy lepszym świetle, teraz wyjdą wszystkie niedociągnięcia: Lustereczko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Spoko, tylko ten glob mi nie bardzo pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Glob jak z premiumki ale model jak najbardziej dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 Italeri go zepsuło, dodam tylko ramkę na reklamę i wszystkie światełka i bedzie mniej więcej wyglądał jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 marcinzo56 troche racji nie masz premium ma o wiele większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Ale ten kształt przypomina premium.Bardzo fajny projekcik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 marcinzo56 troche racji nie masz premium ma o wiele większy Kolego, ten dach przypomina mi Premium'ke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Spoko mi też sie tak zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 19 Maja 2008 Autor Share Napisano 19 Maja 2008 No więc dzisiaj już kolejna aktualka Przed chwilką pobawiłem się nad szafkami które docelową znajdą się za kabiną, ale koniec zanudzania daje fotki: Oryginał: A tu efekty mojej pracy oczywiście jest to nie skończone: Sory za jakość fotek ale to tylko telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 19 Maja 2008 Autor Share Napisano 19 Maja 2008 Teraz pokaże fotki z prac nad naczepą nooteboom (której poprzednich właścicielem był Maciek T.). Gdy to otrzymałem, wózek był urwany od podłogi, szyja była urwana od podłogi, nie było opon, felgi były pourywane, i w paru miejscach lakier się poobdzierał, tak więc już za niedługo naczepa dostanie nowy lakier, i stanie (mam nadzieje) do TS na kołach razem z ciągnikiem jak nie to trudno. Fotki: -koło godziny 16 kiedy jeszcze nie miałem w głowie żeby ją malować od nowa: -koło godziny 18.30 gdy już postanowiłem ją od nowa pomalować: Mam nadzieje że Maciek mnie nie powiesi za to co czynie z tą naczepą Mile widziane komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 No super!! A można wiedzieć ile modeli rozbebeszyłeś aby zamontować te trzy dodatkowe ośki w ciągniku?? Naczepa to jakaś z zestawu czy samoróbka?? Pozdrawiam i powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 19 Maja 2008 Autor Share Napisano 19 Maja 2008 Naczepę zrobił Maciek Turczynowicz od podstaw lecz przesadził z ładunkiem i pękła, napisałem wyżej w jakim była stanie jak do mnie doszła. Co do osiek to tak, zawieszenie osi pędnych jest od Mercedesa weckera/sk a dwie pozostałe ośki skrętne która dołożyłem to pochodzą z: pierwsza z rozbiórki jednego modelu, który kupiłem za pare groszy, a druga z modelu który dostałem, wziąłem dach i ośkę i sprzedałem resztę. Jutro więcej fotek z prac pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 20 Maja 2008 Autor Share Napisano 20 Maja 2008 (edytowane) Tak więc lakier: Wieczorkiem postaram się dać fotki, z pracy nad volvo Edytowane 20 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 Fotka troche słaba.Jak narazie dobrze ci idzie lakier terz ładnie położony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 Spraj śnieżki?? Fajnie to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi