RogerM Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Zdjęcie Foki, które zamieściłeś to wersja A-4, a Ty robisz A-5. Graf latał na 3 Fw 190 z tym charakterystycznym malowaniem (tulipan): A-4, A-5 i A-5/U7. Te dwie ostatnie różniły się chwytami powietrza po bokach osłon silnika. A-5 nie miała żółtego tła pod tulipanem na silniku (tylko dolna osłona była żółta), A-4 i A-5/U7 miały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 25 Lipca 2022 Autor Share Napisano 25 Lipca 2022 38 minut temu, RogerM napisał: Zdjęcie Foki, które zamieściłeś to wersja A-4, a Ty robisz A-5. Graf latał na 3 Fw 190 z tym charakterystycznym malowaniem (tulipan): A-4, A-5 i A-5/U7. Te dwie ostatnie różniły się chwytami powietrza po bokach osłon silnika. A-5 nie miała żółtego tła pod tulipanem na silniku (tylko dolna osłona była żółta), A-4 i A-5/U7 miały. Dzięki za zwrócenie uwagi. Zdjęcia tych wszystkich 3 maszyn mam od jakiegoś czasu w formie cyfrowej. Co do ostatecznej wersji Foki i Malowania jej będzie to zwykła A-5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 31 Lipca 2022 Autor Share Napisano 31 Lipca 2022 Projekt będzie bardzo długi... Postanowiłem dopasować tą fokę do planów. Na razie zastanawiam się co chwycić jako bazę, od której będę dopasowywał resztę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 5 godzin temu, neptun1939 napisał: Projekt będzie bardzo długi... Postanowiłem dopasować tą fokę do planów. Na razie zastanawiam się co chwycić jako bazę, od której będę dopasowywał resztę. Podoba mi się Twoje podejście do tematu. Będzie fajny model :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 7 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2022 Inżynierii wstecznej ciąg dalszy: Tworzenie rysunku tecjnicznego głównego dźwigara skrzydeł, by nie blokować budowy FW 190 od Edka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 7 Sierpnia 2022 Share Napisano 7 Sierpnia 2022 Szalejesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 8 Sierpnia 2022 Share Napisano 8 Sierpnia 2022 Jestem coraz bardziej ciekawy efektu końcowego. Zapowiada się ciekawy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek74 Napisano 14 Lutego 2023 Share Napisano 14 Lutego 2023 Co z tematem? Cosik ucichło, a fajny model Tobie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 18 Lutego 2023 Autor Share Napisano 18 Lutego 2023 Temat na razie zawieszony - po zakończeniu FW 190 od Edka będę działał dalej z Tą foką. Obecnie pracuję piórem i planami (notowanie listy poprawek, prościej by było wynotować co zostaje...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi