bart207skw Napisano 3 Maja 2021 Share Napisano 3 Maja 2021 Witam. Jeden śmigłowiec skończony, jeden samolot skończony. Czas na kolejny projekt. Będzie to kolejny śmigłowiec. Zdjęcie pudełka tylko tak dla uwagi bo w każdym pudle to samo. Różnica polega na kalkach. Bardzo podoba mi sie modułowość tego zestawu. tzn. z jednego pudła robisz wersje od D do wersji J lub AB 212. Ciekawy pomysł. Wykonanie gorsze. model ma trochę uproszczeń: wnętrze, wirnik główny. resztę pokaże w praniu. Plan jest taki aby wykonać wersje 412, czyli z wirnikiem głównym czterołopatowym. Jeśli pomysł nie wypali zrobię jedna z wersji pudełkowych (mam kalki do wszystkich wypuszczonych wersji przez MC) poniżej zdjęcia zrobionego modelu z pudełka zanim MC go wydało - kalki Fujimi. i galeria trzech zrobionych śmigieł MC prosto z pudła. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Maja 2021 Share Napisano 3 Maja 2021 Chyba będziesz królem polowania, jeśli chodzi mi o ten projekt. Do końca roku jeszcze z 5 galerii wrzucisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 3 Maja 2021 Autor Share Napisano 3 Maja 2021 26 minut temu, mandrivecs napisał: Chyba będziesz królem polowania, jeśli chodzi mi o ten projekt. Do końca roku jeszcze z 5 galerii wrzucisz. wbrew pozorom wielu już modeli z mc nie mam. bardzo dużo wyprzedałem. samoloty mam tylko z mc (poza migiem 29), w wszystkie lynxy i cobry, i mi- z mc wyprzedane na rzecz airfixa, hb, i innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 21 Maja 2021 Autor Share Napisano 21 Maja 2021 witam. obecnie prace idą słabo, ale idą nad bellem 412. To z powodu innego śmigłowca, który robię - nie można sklejac tylko modeli MC. to co na zdjęciach. powoli powstaje wnętrze - oparte o te zestawowe, nowy wirnik i nowe osłony silników. powoli do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 14 Października 2021 Autor Share Napisano 14 Października 2021 Witam. Z racji innych projektów ten na pewno nie będzie skończony. Prędzej kalki wykorzystam do modeli np italeri niż zrobię kolejnego mistercrafta - akurat jeśli chodzi o ten śmigłowiec - tym bardziej, że mam już trzy sklejone. W planach inne śmigłowce mi-8, tygrys i mi-4 - oczywiście z MC. Tak wiec na zbyciu mam trzy kompletne zestawy ramek tego śmigłowca - zapraszam chętnych - może i jakieś kalki się znajda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 15 Października 2021 Autor Share Napisano 15 Października 2021 modele wystawiam na znany portal aukcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi