Kalor Napisano 5 Maja 2021 Share Napisano 5 Maja 2021 Hej, Potrzebowałem na weekendzie trochę bardziej bezmyślnego zajęcia, odgrzebałem więc kadłub z wakacji, przygotowałem go do montażu zawieszenia i poskładałem do kupy. Tematem jest francuski, powiększony AMX-13 z lat 60. Powstały dwa egzemplarze, jeden został parę lat temu odrestaurowany. Pojazd wygląda tak: Batignolles-Châtillon 25T, saumur 2004. Photo: - www.chars-francais.net Więcej można obejrzeć tutaj: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1168701349925367 http://www.chars-francais.net/2015/index.php/9-archives/de-1945-1990/711-1954-batignolles-chatillon-25t Zapowiada się przyjemna, prosta budowa. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Maja 2021 Share Napisano 5 Maja 2021 ciekawa konstrukcja - powodzenia w rzeźbieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 5 Maja 2021 Share Napisano 5 Maja 2021 Ooo, to mnie kolega PRAWIE ŻE ubiegł Ale u mnie jednak padło na inny model, ale też francuz, i w 1:35 Zasiadam w pierwszym rzędzie i będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 2 Października 2021 Autor Share Napisano 2 Października 2021 Dorobiłem mechanizm napinający, kontenerki nad gąsienicami, zaczepy i osłony napędu. I jeśli chodzi o kadłub to jest to prawie wszystko, za to zawieszenie ma dość skomplikowane kształty i przyniesie sporo roboty. W pewnym momencie zdałem sobie też sprawę że pojazd nie ma wentylacji ani wydechu : ) na zdjęciach widać że jeździł po prostu z otwartym przedziałem. Głupio mi tak model zostawiać, wzorują się na zdjęciu drugiego egzemplarza model dostanie wlot i wylot po bokach, za żaluzjami. Fajne spawy, pewnie będzie trzeba jeszcze trochę podłubać: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 10 Lipca 2022 Autor Share Napisano 10 Lipca 2022 Żywica to fajna rzecz, jak się ogarnie to można dużo roboty zaoszczędzić, odlałem całe zawieszenie: Wygląda trochę mydlanie, ale na ile sprawdziłem jest okay. Zrobiłem też lufę, od góry: szkopska 128mm z PAK44, Bofors L74 105mm i właściwa 90mm. To znikam na kolejne kilka miesięcy : ) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 1 Sierpnia 2022 Share Napisano 1 Sierpnia 2022 Co tam słychać w temacie? Sam go dłubie właśnie w 72 i chętnie podglądam co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 1 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2022 Czyszczę i składam gąsienice, potem zostaje złożenie zawieszenia i zrobieni kół napędowych i napinających które są mocno skomplikowane. Rozrysowałem też górną część wieży, ale na razie przerzuciłem wszystkie zasoby na strv, niewiele mi tam zostało żebym mógł go malować. Potrzebuję też wymyślić jak rozwiązać chłodzenie silnika i wydech, których to francuzi nie zaprojektowali w tym egzemplarzu - pojazd w czasie testów jeździł ze zdjęta pokrywą silnika : D. Albo zostawię żaluzje które widać na niektórych zdjęciach, albo spróbuję coś z innych AMXów podpatrzeć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Sierpnia 2022 Share Napisano 4 Sierpnia 2022 Mi sporo rozjaśniły te fotki http://ftr.wot-news.com/2014/04/05/batchat-25t-rl-photos/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 4 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2022 Dzięki, ale już je mam, mam właściwe wszystkie które dało się w necie znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Sierpnia 2022 Share Napisano 4 Sierpnia 2022 2 godziny temu, Kalor napisał: Dzięki, ale już je mam, mam właściwe wszystkie które dało się w necie znaleźć. Wiele tego nie ma. Jest jeszcze filmik z odrestaurowanym. Chyba ze masz cos jeszcze z jakis ciemnych zakatkow internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 4 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2022 Kilka czarno-białych, fotki z tego odrestaurowanego, no i model 3D z WarThundera : ) który jest całkiem dokładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 5 Sierpnia 2022 Share Napisano 5 Sierpnia 2022 16 godzin temu, Kalor napisał: Kilka czarno-białych, fotki z tego odrestaurowanego, no i model 3D z WarThundera : ) który jest całkiem dokładny. Może i wstyd sie przyznac, ale tez czesto podgladam modele w tej gierce. Do tego maja swietne forum, gdzie tez czesto jest ogrom fotek ktorych nigdzie indziej nie widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 5 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2022 Godzinę temu, jonathan napisał: Może i wstyd sie przyznac, ale tez czesto podgladam modele w tej gierce. Do tego maja swietne forum, gdzie tez czesto jest ogrom fotek ktorych nigdzie indziej nie widzialem Ja tu nie widzę żadnego powodu do wstydu, zarówno WT jak i WoT mają sporo fajnych pomysłów na wykończenie modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi